Određen NBA format, 22 momčadi završnicu sezone igraju u istom gradu

Srijeda, 03. lipnja 2020. 19:05 Napisao/la  SC
LeBron James ponovo na parketu
LeBron James ponovo na parketu

Prema neslužbenim informacijama, NBA sezonu nastavljaju 22 od 30 momčadi.

Sve utakmice trebale bi se igrati u kompleksu Disneylanda u Orlandu, natjecanje bi se trebalo nastaviti 31. lipnja.

Prema istom prijedlogu, uz 16 momčadi koji su u trenutku prekida sezona bile na play-off pozicijama, završnicu će igrati još 6 momčadi koje su "unutar šest utakmica" od osme pozicije u svakoj od konferencija.

U tom formatu sve bi močadi odigrale po osam utakmica regularnog dijela sezone kako bi se ustanovio poredak za play-off.

Ako na kraju regularnog dijela sezone razlika između osmog i devetog mjesta u jednoj konferenciji bude manja od četiri utakmice, igrat će se tzv. "play-in" za osmu poziciju i mjesto u play-offu.

Prijedlog bi trebao biti potvrđen u četvrtak na sastavku vodstva NBA lige.

U slučaju da prijedlog bude prihvaćen, momčadima koje su ostvarile plasman u play-off pridružit će se New Orleans, Portland, Phoenix, Sacramento i San Antonio iz Zapadne, te Washington iz Istočne konferencije.

Sezona bi trebala završiti do 12. listopada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.