NBA: Poznata većina sudionika konferencijskih polufinala, Bogdanović može odvesti Netse do majstorice

Petak, 01. svibnja 2015. 05:12 Napisao/la  P. M.

Momčad koja prođe u polufinale istoka neće se usrećiti previše jer će na noge čarobnjacima iz prijestolnice. Oni su s čistih 4:0 prošli Toronto i nagovjestili borbu za velike stvari do kraja doigravanja

U noći s četvrtka na petak polufinale su u istočnoj konferenciji izborili Chicago Bullsi, isto na zapadu nije pošlo za rukom momčadi San Antonio Spursa. Branitelji naslova su pod vodstvom Gregga Popovicha odigrali nešto lošiju utakmicu, u šestoj partiji četvrtfinala zapada slomili su ih LA Clippersi rezultatom 102:96. Nešto ranije Bullsi su na istoku u šestoj utakmici deklasirali Milwaukee Buckse sa 120:66.

Nije momčadi Gregga Popovicha pomogao niti izuzetan doprinos igrača s klupe poput Marca Belinellija i Borisa Diawa. Talijan je stavio sedam trica postigavši 23 poena, Francuz je zabio 17, ali i držao svoju momčad u crnom periodu tijekom treće četvrtine. Dvanaest poena zabili su Tim Duncan i Kawaii Leonard koji je potrošio čak petnaest lopti. Kod Clippersa je briljirao Blake Griffin s učinkom od 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija. U drugom dijelu probudio se Chris Paul, jedan od najboljih razigravača svijeta ubacio 19 poena uz čak 15 asistencija. Double-double učinak ostvario je i DeAndre Jordan (15 koševa/14 skokova).

San Antonio će na putu do obrane naslova u četvrtfinalu zapada tako još morati odigrati sedmu utakmicu protiv Clippersa, a pobjednik će u seriju s Houstonom, boljim u pet susreta protiv Dallasa. Zasad je poznato šest od osam sudionika konferencijskih polufinala, jedino nerješeno pitanje uz Spurse i Clipperse ostalo je ono na relaciji između Georgije i New Jerseya. 

Bojan Bogdanović će večeras domaćom pobjedom svog Brooklyna protiv prvoplasirane momčadi istoka, Atlanta Hawksa pokušati izboriti sedmu utakmicu četvrtfinala. Iako su uoči početka serije Netsi bili unaprijed otpisivani, tim više nakon dvije uvodne pobjede Orlova, domaćim su nastupima vratili seriju na 2:2. Bogdanović je u slavlja ugradio devetnaest odnosno petnaest poena, nesumljivo će pomoći i u posljednjem ogledu kod kuće prije eventualnog konačnog obračuna u gradu Coca Cole. 

Momčad koja prođe u polufinale istoka neće se usrećiti previše jer će na noge čarobnjacima iz prijestolnice. Oni su s čistih 4:0 prošli Toronto i nagovjestili borbu za velike stvari do kraja doigravanja. Poznato je da drugi polufinalni par istoka čine Cleveland i Chicago, a da će se za finale na drugoj strani boriti Golden State i Memphis. 

NBA liga - rezultati konferencijskih četvrtfinala

ZAPAD:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:0
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 4:1
Houston Rockets - Dallas Mavericks 4:1
San Antonio Spurs - LA Clippers 3:3

ISTOK:
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 3:2
Washington Wizards - Toronto Raptors 4:0
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 4:0
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 4:2

Parovi polufinala
ZAPAD: Golden State - Memphis, Houston - San Antonio/LA Clippers
ISTOK: Atlanta/Brooklyn - Washington, Cleveland - Chicago

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.