NBA Luka Dončić plakao prije utakmice, Bojan Bogdanović u životnoj formi

Utorak, 28. siječnja 2020. 09:09 Napisao/la  SC
Kobe Bryant i Luka Dončić
Kobe Bryant i Luka Dončić

 

Luka Dončić postaje velika zvijezda NBA!

Da bi netko postao istinska zvijezda, nije dovoljno da igra fenomenalno kao mladi Slovenac.

U pobjedi Dallasa (107:97) protiv Oklahoma Cityja, mladi Slovenac postigao je 29 poena, skočio je 11 puta i asistirao pet puta.

Međutim, protekla noć na NBA parketima bila je posvećena tragično stradalom Kobeu Bryantu, Dončić je počast velikanu iskazao na nekoliko načina, ali simpatije javnosti pridobio je kada je pokazao da nije pozer.

Na početku meča tijekom rituala posvećenog Kobeu, dok je odsutno sjedio na klupi, prišao mu je suigrač Boban Marjanović i zagrlio ga..

Dončić nije izdržao, rasplakao se...

Na teren je izašao u omiljenim tenisicama Kobea Bryanta, na kojima je napisao "Počivaj u miru, Kobe" i "Počivaj u miru, Gigi"

Nakon podbacivanja uzeo je loptu i pustio da istekne napad u trajanju od 24 sekunde, što je bio ritual na svim utakmicama, Kobe je u drugoj polovici karijere nosio broj 24.

Dallas i Oklahoma City počeli su meč i tako što su isforsirali "8 second backcourt violation" posvećen Kobeu, koji je u prvom dijelu karijere nosio dres s brojem 8.

- Velikim dijelom utakmice bilo mi je jako teško igrati. Samo sam mislio na Kobea. Uvijek će biti s nama. On mi je bio uzor i motiv za bavljenje košarkom, rekao je Dončić nakon utakmice.

Bojan Bogdanović igra najolju košarku u karijeri.

Hrvatski košarkaš odigrao je još jednu sjajnu partiju u porazu (117:126) njegova Utaha od Houston Rocketsa, deset put ove sezone postigao je 30 poena.

Bogdanović ostvario šut 10/18, trice je gađao 7/13, jednom je skočio, dvaput asistirao.

Večer je ipak obilježio Eric Gordon s čak 50 koševa, ostvario je učinak karijere u odsutnosti najveće zvijezde Rocketsa, James Harden nije igrao zbog ozljede.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.