NBA liga nastavlja se u Disney Worldu, igračima omogućeno sve osim izlaza

Srijeda, 17. lipnja 2020. 10:41 Napisao/la  SC
Jedan od luksuznih hotela u kojima će biti smještene NBA momčadi
Jedan od luksuznih hotela u kojima će biti smještene NBA momčadi

NBA liga nastavit će se krajem srpnja u Disney Worldu pokraj Orlanda.

Mišljenja o povratku košarke su podijeljena i nisu svi igrači oduševljeni što će morati nastaviti sezonu usred pandemije koronavirusa te prosvjeda pokreta Black Lives Matter, u što posebno ozbiljno vjeruje Kyrie Irving.

Igrači su zabrinuti i zbog najave da neće smjeti napuštati izolaciju Disney Worlda dok im sezona ne završi te da sve do kraja prvog kruga doigravanja neće moći primati posjete obitelji i prijatelja.

Do tada će od okupljanja proći čak 53 dana, a u igri za naslov će ostati samo još osam klubova.

Međutim, NBA liga se potrudila da igračima stvori vrhunske uvjete i tako im ipak olakša restriktivno okruženje.

Osim luksuznog smještaja, na koji su ionako naviknuti, igrači će imati cijeli niz oblika razonode.

Svi sadržaji hotela bit će im na raspolaganju, uz kinodvorane i zabavu na otvorenom, a moći će se pogledati utakmice drugih momčadi u kompleksu ESPN Wide World of Sports.

Trebali bi imati pristup bazenima, stolovima za stolni tenis, terenima za golf, kuglani, a moći će se baviti i ribolovom.

Uza sve to zabavljat će ih odabrani DJ-evi, a oni introvertiraniji moći će se većinu vremena zabavljati uz videoigre.

Za hranu će biti zadužene Disneyjeve kulinarske ekipe da ne bi svaki klub morao voditi svoje kuhare i tako povećati broj žitelja u ovom izoliranom svijetu.

Svi igrači imat će po tri obroka dnevno, a četiri na dan utakmice, sve prilagođeno konkretnim potrebama svake momčadi.

Svaki klub će navodno moći povesti ukupno 35 ljudi - igrače, trenere i ostatak stručnog stožera te još neke članove osoblja.

Iako sve to zvuči vrlo dobro organizirano i luksuzno, mnogi igrači i dalje smatraju da je zabrana izlaska previše restriktivna.

No morat će je se pridržavati, a oni koji kampus napuste bez dopuštenja, po povratku će morati u karantenu na 10 do 14 dana, a to će im razdoblje biti odbijeno od plaće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.