NBA: Košarkaši Golden Statea ostvarili 21. uzastopnu pobjedu od početka sezone

Nedjelja, 06. prosinca 2015. 19:49 Napisao/la  SC

Golden Stateu je ovo 25. uzastopna pobjeda u regularnoj sezoni, kad se pridodaju i posljednja četiri trijumfa iz prošle sezone

Košarkaši Golden Statea svladali su Toronto sa 112-109 te tako stigli do 21. uzastopne pobjede od početka NBA sezone, što je još nezabilježeno u američkom profesionalnom sportu.

Prema dostupnim statističkim podacima i istraživanju Elias Sports Bureaua, Warriorsi su trijumfom u Torontu prestigli i St. Louis Maroonse, baseball momčad koja se natjecala u Union Association ligi, prethodnici današnjem MLB-u. Golden Stateu je ovo 25. uzastopna pobjeda u regularnoj sezoni, kad se pridodaju i posljednja četiri trijumfa iz prošle sezone, što je treći najduži pobjednički niz. Ispred Warriorsa su još samo LA Lakersi (33 pobjede u sezoni 1971-72.) i Miami Heat (27 pobjeda u sezoni 2012-13.).

Za 11. gostujuću pobjedu aktualnih prvaka u novoj sezoni opet je najzaslužniji bio Stephen Curry koji je Raptorsima ubacio 44 koša, šutirajući trice 9-15, a prošlogodišnji najkorisniji igrač NBA lige podijelio je i sedam asistencija.

Klay Thompson je pridonio pobjedi Warriorsa sa 26 koševa, osim Curryja i Thompsona ponovno se istaknuo i Draymond Green koji je bio blizu 'triple-double' učinka sa 16 koševa, devet skokova i šest asistencija.

Toronto je prvake držao na iglama do posljednjeg napada, ali su Thompson i Curry pogodili svih šest slobodnih bacanja u neizvjesnoj završnici te nisu dopustili preokret Raptorsima za koje je Kyle Lowry ubacio 41 poen, što mu je osobni rekord u NBA ligi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.