OTIŠAO U POVIJEST

Kobe Bryant na oproštaju postigao 60 poena

Četvrtak, 14. travnja 2016. 08:29 Napisao/la  SC

Bio je NBA-prvak pet puta i dvostruki olimpijski pobjednik

Posljednju utakmicu NBA-karijere odigrao je jedan od najvećih košarkaša novijega doba. Kobe Bryant oprostio se na način kako dolikuje pravim velikanima, pogodivši čak 60 poena u susretu protiv Utah Jazza.

Toliko ili više koševa zabio je samo šest puta u životu, a njegova je brojka ukupnih koševa stala na 33.643 čime je završio na trećem mjestu strijelaca svih vremena iza Kareema Abdula-Jabbara i Karla Malonea.

U dvadeset profesionalnih sezona s Los Angeles Lakersima osvojio je pet prstenova NBA-prvaka, jednom bio MVP sezone, a čak je osamnaest puta nastupao na revijalnim All-star susretima. Dva je puta s američkim nacionalnim sastavom bio olimpijski pobjednik.. Ukratko, otišao je jedan od najvećih.

Posljednjega dana njegove karijere sve su oči bile uprte upravo u njega, bez obzira na to što se u Oaklandu pisala povijest. Oproštaj Kobea Bryanta u potpunosti je zasjenio činjenicu da je Golden State stigao do nikad ostvarene sedamdeset i treće pobjede u regularnom dijelu sezone.

Sama upravna struktura NBA lige ovaj dan je prozvala - Mamba Day. Dan Kobea Bryanta, crne mambe, nadimka koji je stekao u tijeku svoje prebogate karijere.

Posljednjeg dana njegovi Lakersi stigli su do tek sedamnaeste pobjede što je daleko najmanje otkako je Bryant u klubu.

Njegova posljednja sezona tako se s pravom može nazvati oproštajnom turnejom, jer samo je u posljednjoj utakmici sezone pokazao svoje nekadašnje lice koje je redovito nosio prije ozljede ahilove tetive koja ga muči prethodne tri sezone.

Ceh je platio Utah Jazz, momčad koja je na kraju ostala bez doigravanja s pobjedom manje od osmoplasiranog Houstona.

Bryant je dakle postigao šezdeset poena od stotinu i jednog svoje momčadi. Ispucao je dvadeset i jednu tricu, a pogodio šest, ukupno je šutorao iz igre čak pedeset puta.

Statistički podaci izgledaju mu kao prosječne brojke jedne momčadi u utakmici bilo koje europske lige.

LA LAKERS - UTAH 101:96 (19:21, 23:36, 24:18, 35:21)

LA LAKERS: Russell 9 (1-1), Bass, Kelly, Clarkson 12, Nance Jr. 8 (2-2), Huertas 2, Hibbert 4, Williams, Bryant 60 (10-12), Black 4, Randle 2, World Peace, Sacre

UTAH: Ingles 12, Burke, Hood 4, Mack 12 (2-2), Burks, Favors, Hayward 17 (3-5), Pleiss, Johnson 7, Withey 10 (2-3), Neto 8, Booker 8 (0-2), Lyles 18 (2-3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.