NBA: Golden State Warriorsi postali prvaci, Kevin Durant proglašen MVP finalne serije

Utorak, 13. lipnja 2017. 10:07 Napisao/la  SC

U petoj utakmici  Warriorsi pobijedili 129:120 i ostvarili četvrtu pobjedu u finalnoj seriji


Košarkaši Golden State Warriorsa osvojili su naslov NBA prvaka nakon što su u finaloj seriji (4:1) bili bolji od prošlogodišnjih prvaka Cleveland Cavaliersa.

 U petoj utakmici igranoj u Oaklandu Warriorsi su slavili sa 129:120.

 Kevin Durant obilježio je ovogodišnju završnicu NBA sezone. U posljednjoj utakmici ubacio je 39 poena, zabilježio sedam skokova i pet asistencija.

Durant je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) finala, osvojio je prvi naslov u karijeri nakon što je prošloga ljeta stigao u Warriorse iz Oklahoma City Thundera.

U svakoj od pet utakmica finalne serije postigao više od 30 poena, ostvario je prosjek od 35.2 poena, 8.4 skokova i 5.4 asistencija.

U petoj utakmici Stephen Curry ostvario je 34 ubačaja, 10 asistencija i šest skokova za Warriorse, koji su ostvarili impresivan niz u doigravanju. Ostvarili su čak 16 pobjeda i doživjeli samo jedan poraz što dovoljno govori u njihovoj nadmoći.

LeBron James u zadnjoj utakmici ubacio je 41 poen, 13 puta je skočio, ostvario je 8 asistencija za Cavse...

I ostao u dubokoj Durantovoj sjeni tijekom finalne serije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.