NBA Dario Šarić pobijedio nakon pogreške Ivice Zubca, Luka Dončić ruši rekorde

Srijeda, 05. kolovoza 2020. 09:20 Napisao/la  SC
Ivica Zubac
Ivica Zubac

Phoenix Sunsi pobijedili su LA Clipperse rezultatom 117:115.

Clippersi su izgubili nakon pogreške Ivice Zubca, njegovo pogrešno dodavanje u zadnjim sekundama omogućilo je Devinu Bookeru da sa zvukom sirene pogodi za pobjedu Phoenixa.

Inače, Zubac je odigrao dobru partiju, iz igre je šutirao 7/9 i iz slobodnih bacanja 4/5 za 18 poena, što mu je najbolji učinak sezone. Imao je i jednu blokadu te uhvatio 12 skokova.

Na njegovu žalost, o njemu se više govorilo zbog pogreške u zadnjim sekundama.

Dario Šarić odigrao je solidnu utakmicu za Sunse (13 poena, 8 skokova, 1 asistencija).

Luka Dončić postavio je novi rekorde, u pobjedi Dallasa nad Sacramentom 114:110 prvi put je sakupio čak 20 skokova, ubacio je 34 poena i ostvario 12 asistencija.

Time je postao najmlađi igrač u povijesti s najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija, srušivši rekord Oscara Robertsona iz davne 1961. godine.

Ujedno je tek četvrti igrač u povijesti koji je imao 34 poena, 20 skokova i 12 asistencija na utakmici i prvi nakon Kareema Abdul-Jabbara 1976.

Osim njih to je uspjelo još samo Elginu Bayloru četiri puta i legendarnom Wiltu Chamberlainu 11 puta..

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.