Nastavlja se NBA sezona, igrači odlučili prekinuti bojkot zbog policijske brutalnosti

Četvrtak, 27. kolovoza 2020. 23:32 Napisao/la  SC
Nastavlja se NBA sezona, igrači odlučili prekinuti bojkot zbog policijske brutalnosti

Nastavlja se završnica NBA sezone.

Igrači NBA momčadi koje su ostale u doigravanju za naslov prvaka, a koji su jučer započeli s protestnim bojkotom zbog ponovnog slučaja policijske brutalnosti nad pripadnikom afroameričke zajednice, odlučili su da će nastaviti igrati.

Najvjerojatnije će početi igrati od subote

Odgođene su sve tri utakmice koje su trebale biti odigrane u četvrtak, a nastavak doigravanja mogao bi se dogoditi već u petak, iako je izglednije da će se to dogoditi za vikend.

Predstavnici igrača sastali su se u četvrtak prijepodne, zakazan je još jedan sastanak na kojemu će iz svakog kluba od onih koji se još nalaze u Orlandu imati po dvojicu predstavnika.

Na tom bi se sastanku trebalo raspravljati o detaljima nastavka doigravanja, ali i donijeti formalni plan za odnošenje prema problemima rasne nepravde.

Milwaukee Bucks, momčad iz savezne države Wisconsin, u kojoj je policajac prije nekoliko dana sedam puta ustrijelio tamnoputog stanovnika Jacoba Blake, iako ovaj nije pružao nikakav otpor, odbila je u srijedu izaći na parket i odigrati petu utakmicu prvog kruga doigravanja protiv Orlando Magica, u kojoj su pobjedom Bucksi mogli izboriti plasman u drugi krug.

Utakmica je odgođena, kao i one koje su na rasporedu bile u kasnijim terminima, Oklahoma City Thunder – Houston Rockets i Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.