NBA liga: Miami i Memphis stigli na korak do ulaska u konferencijska finala

Utorak, 14. svibnja 2013. 12:57 Napisao/la  SC

Rezultati, Istok: Chicago - Miami 65:88 (1:3). Zapad: Oklahoma City - Memphis 97:103 (1:3)

Košarkaši Miami Heata i Memphis Grizzliesa stigli su nadomak plasmana u konferencijska finala doigravanja NBA lige nakon što su poveli sa po 3:1 u pobjedama protiv Chicago Bullsa, odnosno Oklahoma City Thundera, te ih od prolaska dalje dijeli samo po još jedan uspjeh.
Na Istoku je aktualni prvak Miami kao gost svladao Chicago s visokih 88:65, dok je na Zapadu Memphis bio uspješniji od lanjskog finalista Oklahoma Cityja sa 103:97 nakon produžetka.

Gosti iz Miamija dominirali su tijekom čitavog susreta u Chicagu i na kraju upisali pobjedu od 23 koša razlike. Ponovno je najbolji igrač na terenu bio sjajni LeBron James koji je dvoboj okončao sa 27 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je Chris Bosh dodao 14 pogodaka kod pobjednika.  U redovima Bullsa, koji su sa 65 postignutih koševa postavili novi negativan rekord kluba u doigravanju, najbolji je bio Carlos Boozer sa 14 koševa i 12 skokova.

Grizzliesi su i u petoj ovogodišnjoj utakmici u doigravanju na svom parketu ostvarili pobjedu, a za novi trijumf protiv Thundera bilo im je potrebno dodatnih pet minuta. Goste iz Oklahoma Cityja dugo je u utakmici držao Kevin Durant, ali i on je posustao u produžetku u kojem je Thunder postigao tek tri poena.  Mike Conley ubacio je 24 koša za Grizzliese, po 23 su dodali Zach Randolph (12 skokova) i Marc Gasol (11 skokova), dok je Kevin Durant utakmicu okončao sa 27 pogodaka, te po sedam skokova i asistencija.

Rezultati, Istok: Chicago - Miami 65:88 (1:3). Zapad: Oklahoma City - Memphis 97:103 (1:3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.