NBA liga: Miami izbacio Chicago, Memphis prvi puta ušao u finale zapadne konferencije

Četvrtak, 16. svibnja 2013. 11:17 Napisao/la  SC

Rezultati, Istok: Miami - Chicago 94:91 (4:1). Zapad: Oklahoma City - Memphis 84:88 (1:4)

Košarkaši Miamija i Memphisa prvi su sudionici konferencijskih finala NBA doigravanja. Aktualni prvak Heat je u svojoj American Airlines Areni pobijedio Chicago, dok su Grizzliesi u Oklahoma Cityju bili bolji od domaćeg Thundera 88:84.

Memphis je dobio seriju s 4:1, te se prvi put u klupskoj povijesti plasirao u finale Zapadne konferencije. Ozljeda Russela Westbrooka pokazala se prevelikim hendikepom za Oklahomu. Kevin Durant je dvoboj završio s 21 košem, ali uz šut 5-21. Uz to, šest sekundi prije kraja je promašio šut za izjednačenje nakon čega su gosti zaključili priču. Kod gostiju je najbolji bio Zach Randolph s 28 koševa i 14 skokova, a Mike Conley mu se pridružio s 13 poena i 11 asistencija.

Miami je do slavlja stigao iako je u jednom trenutku nastavka gubio s 11 koševa. No, povukli su James i Wade. James je imao 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je Wade susret okončao s 18 koševa, pet skokova i šest asistencija.

Rezultati, Istok: Miami - Chicago 94:91 (4:1). Zapad: Oklahoma City - Memphis 84:88 (1:4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.