Dva Hrvata u NBA ligi: Bojan Bogdanović iz turskog Fenerbahcea prešao u Brooklyn Netse

Utorak, 08. srpnja 2014. 12:32 Napisao/la  SC

Bogdanović će se u Netsima priključiti bosanskoercegovačkom košarkašu Mirzi Teletoviću, ali i velikanima poput Kevina Garnetta i Joea Johnsona, a službena potvrda transfera uslijedit će nakon 10. srpnja

Nakon što je Hrvatska imala predstavnika na NBA draftu, još će barem dvojica u istoj zaigrati. Dario Šarić dogovorio je da će sljedeće dvije sezone igrati u turskom Anadolu Efesu do prelaska u redove Philadelphia 76ersa, a angažman u Europi onim u Americi zamijenit će Damjan Rudež i Bojan Bogdanović. Prvi je već sve dogovorio s Indiana Pacersima, a stigla je potvrda da će Bogdanović nastupati za Brooklyn. 

Trofejni trener Željko Obradović više ne računa na njegove usluge u Fenerbahceu, a ni Bogdanoviću se u Turskoj nije ostajalo, posebice nakon dolaska njegova preizmenjaka Bogdana iz beogradskog Partizana. Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na lanjskom Europskom prvenstvu u Sloveniji u Brooklynu bi trebao igrati dvije sezone, a uključiti se može i opcija produljenja na još jednu. Godišnja plaća trebala bi mu biti nešto veća od tri milijuna dolara. 

Bogdanović će se u Netsima priključiti bosanskoercegovačkom košarkašu Mirzi Teletoviću, ali i velikanima poput Kevina Garnetta i Joea Johnsona, a službena potvrda transfera uslijedit će nakon 10. srpnja, kako vele iz Brooklyna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.