Denver Nuggetsi osvojili prvu titulu u klupskoj povijesti, Nikola Jokić najbolji na svijetu

Utorak, 13. lipnja 2023. 07:26 Napisao/la  SC

Nugettsi povijesnu titulu osvojili u svojoj dvorani pobjedom protiv Miamija u petoj utakmici finalne serije

Denver Nuggetsi osvojili prvu titulu u klupskoj povijesti, Nikola Jokić najbolji na svijetu

Košarkaši Denver Nuggetsa prvi put u klupskoj povijesti postali su NBA prvaci.

Nugettsi su povijesnu titulu osvojili u svojoj dvorani pobjedom (94:89) protiv Miamija u petoj utakmici (4:1).

Nikola Jokić ostvaro je double-double učinak s 28 poena i 16 skokova, ostvario je 4 asistencije.

Jokić je proglašen najkorisnijim igračem finala NBA lige

- Znali smo da je ispred nas dobra, pametna i nevjerojatna momčad koju jako poštujem. Trudili smo se, bila je to ružna utakmica u kojoj nas nije išao šut, ali na kraju smo pronašli način za obranu. Ostali su ispod 90 poena i zato smo pobijedili. Dobro je, završili smo posao i sad možemo kući, kazao je Jokić.

Srpski centar postao prvi igrač u povijest NBA lige koji je u doigravanju bio najbolju u sve tri najvažnije statističke kategorije, u playoffu postigao je najviše poena (600) i ostvario najviše skokova (269) i asistencija (190).

Kod Nugettsa Michael Porter upisao je double-double sa 16 poena i 13 skokova, a Jamal Murray postigao je 14 poena i ostvario 8 skokova i 8 asistencija.

Najbolji kod gostiju s double-double učinkom bio je Bam Adebayo (20p, 12s), Jimmy Butler upisao 21 poen, 3 skoka i 5 asistencija.

Peta je utakmica bila više igra živaca, ulog je bio velik, Nuggetsi su opet pokazali veliku mentalnu stabilnost, preokrenuli su utakmicu i slavili u dramatičnoj završnici.



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.