NBA DRAFT

Dario Šarić kao 12. izbor u Philadelphiju

Petak, 27. lipnja 2014. 10:11 Napisao/la  SC

Izabrao ga je Orlando Magic i odmah proslijedio u Philadelphiju

Dario Šarić je odabran kao 12. izbor na NBA draftu! Izabrao ga je Orlando Magic i odmah proslijedio u Philadelphiju.Time je Šarić postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti NBA drafta. Zoran Planinić je 2003. godine odabran kao 22. izbor. Šarić neće odmah u NBA budući da je potpisao ugovor s turskim Efesom, te se njegov odlazak u najjaču ligu svijeta može očekivati tek za dvije godine.

Prvi izbor na ovogodišnjem draftu je Andrew Wiggins, bek-šuter koji će igrati za Cleveland Cavalierse, momčad kojoj je ovo bio treći prvi pick u posljednje četiri godine. Milwaukee Bucksi su kao drugi odabrali krilnog igrača Jabarija Parkera s Dukea, a Philadelphia Sixersi su kao treći izabrali centra Joela Embiida, koji je trebao biti prvi izbor, no ozlijedio je stopalo i pauzirat će nekoliko mjeseci, te je zbog toga pao na treću poziciju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.