Dario Šarić ostao bez nagrade zbog toga što nije Amerikanac, Malcolm Brogdon postao rookie godine

Utorak, 27. lipnja 2017. 08:21 Napisao/la  SC

Russell Westbrok najbolji igrač regularnog dijela NBA sezone, nagradu za trenera godine dobio je Mike D’Antoni iz Houston Rocketsa

Malcolm Brogdon proglašen je najboljim rookijem godine!

Igrač Millwaukeeja  nagradu je dobio ispred Darija Šarića i njegovog suigrača iz Philadelphije Joela Embiida.

Nekoliko sati prije svečane dodjele Šarić je službeno izabran u prvu petorku NBA lige sastavljenu od najboljih "rookieja" sezone. Prvi Hrvat u tom prestižnom društvu nadao se da će biti izabran za najboljega, ali...

Iako je Šarić imamo impresivnu statistiku  u prvoj sezoni (odigrao 81 utakmicu, u prosjeku postizao 12.8 koševa, 6.3 skokova i 2.2 asistencije),  iako je u 14 utakmica upisao 20 i više poena (protiv Chicago Bullsa zabio je 32 poena), iako je ostvario 10 double-doublea, nagradu nije dobio.

Embiid je postizao 20,2 koša i 7,8 skokova po utakmici, zbog ozljede odigrao je samo 31 utakmicu. Brogdon je u 75 utakmica imao prosječno 10,2 poena, 4,2 asistencije i 2,8 skokova.

 Šarić i Embiid su tijekom sezone dobili pet od šest nagrada za rookieja mjeseca na Istoku. Brogdon nije dobio nijednu, ali je na kraju izabran za najboljeg.

 Očito je presudilo da je Brogdon Amerikanac i da je njegova momčad otišla u doigravanje za raliku od Šarićeve.

 Dodjela NBA nagrada najboljim igračima u pojedinim kategorijama održana je u New Yorku.

Nagrade se dijele i za najkorisnijeg igrača regularne sezone, najboljeg obrambenog i najboljeg šestog igrača te onoga koji je ostvario najveći napredak u posljednjoj sezoni.

Russell Westbrok najbolji je igrač regularnog dijela NBA sezone. Košarkaš Oklahome sezonu je završio triple-double prosjekom (31.6 poena, 10.7 skokova i 10.4 asistencija). Iza sebe je ostavio Jamesa Hardena iz Houstona i Kawhija Leonarda iz San Antonija.
 
Nagradu za trenera godine dobio je Mike D’Antoni iz Houston Rocketsa ispred Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) i Erika Spoelstre (Miami Heat).
 
Najbolji obrambeni igrač je Draymond Green, košarkaš novih prvaka Warriorsa, a najbolji šesti igrač Eric Gordon iz Houstona.
 
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)  je proglašen igračem koji je najviše napredovao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.