BOŽO MALJKOVIĆ OTKAZAO

Čelnici Cedevite ne znaju zašto je trener otišao!

Utorak, 20. studenog 2012. 13:29 Napisao/la  SC

Razlog koji je naveo nije dostatan za ovakvu odluku, kaže sportski direktor Matej Mamić

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković više nije trener Cedevite! Tako barem govore neslužbene informacije iz redova jedinog hrvatskog euroligaša. Zanimljivo, srpski stručnjak koji je u karijeri četiri puta osvajao naslov europskog prvaka, Cedevitu napušta nakon dvije uzastopne pobjede protiv Žalgirisa i Szolnokija.

Matej Mamić

Razlozi Maljkovićeva odlaska još uvijek nisu poznati ni klupskim čelnicima. Sportski direktor Matej Mamić priznaje da ga je Maljković neugodno iznenadio:

- Nazvao me je trenerov menadžer Ivo Nakić i priopćio da je Maljković odustao od daljnjeg angažmana. Tek poslije mi je Maljković u razgovoru rekao da nema više ni snage ni želje voditi Cedevitu. Teško mi je reći koji je razlog. Razlog koji je naveo nije dostatan za ovakvu odluku, jer uopće nije sportski. To me je najviše pogodilo jer smo imali ugovor na dvije godine. Požalio se da je izoliran, što me je iznenadilo jer sam s njim bio u stalnoj komunikaciji, a stručni stožer je uvijek bio uz njega. Bilo bi normalno da smo razgovarati i pokušali pronaći rješenje, a ne da dobijem informaciju iz Ljubljane. Nije spominjao nikakve političke razloge ili neki drugi problem, kazao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.