ADRIA OIL ŠKRLJEVO - CIBONA Josip Barnjak: Pozivam navijače da nas dođu podržati protiv Cibone, ključno će biti odigrati što bolju obranu

Petak, 15. listopada 2021. 15:34 Napisao/la  Kristian Sirotich

Od obrane sve kreće, ako tu budemo koncentrirani, mislim da se možemo nadati kvalitetnom rezultatu, kaže kapetan Adria Oil Škrljeva

Josip Barnjak
Josip Barnjak

Nakon subotnjega derbija na Rujevici, gdje su Rijeka i Dinamo odigrali utakmicu koja je odredila lidera nogometnog prvenstva, u nedjelju na Mavrincima košarkaši AO Škrljeva i Cibone igraju utakmicu pobjednik koje će postati lider Premijer lige. 

U taboru Cibone sigurno će posebnu pažnju posvetiti Josipu Barnjaku, kapetan Adria Oil Škrljeva spada u skupinu onih igrača koji imaju tu snagu pokrenuti momčad u pravom smjeru, serijom kvalitetnih poteza donijeti prevagu.

- Prije svega pozivam navijače da dođu pogledati utakmicu, da nas dođu podržati, nama bi jako puno značilo da imamo podršku s tribine. Ostvarili smo dobre rezultate, dobro igramo i nemamo se čega bojati. Trebamo se postaviti dobro u obrani, viši su od nas, snažniji, morat ćemo tu pronaći neku ekstra energiju. No, u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe, kaže Josip Barnjak.

Barnjakov napadački učinak često je od presudne važnosti za Adria Oil Škrljevo, ali njegov je obol golem i u obrani, a upravo bi obrana mogla biti ključ u dvoboju s Cibonom.

- Ključno će biti odigrati što bolju obranu, a to nas nekako krasi od početka ove sezone. U jednoj utakmici nam je Šibenik zabio 89 poena i tu smo utakmicu izgubili. Od obrane sve kreće, ako tu budemo koncentrirani, mislim da se možemo nadati kvalitetnom rezultatu. Naravno, i da zaustavimo Cibonin skok u napadu.

Slične stavove dijeli i Ivan Vrgoč.

- Za ovakve utakmice se živi, treniraš čitavu sezonu da bi imao što više ovakvih utakmica. U vrhu smo, čitava momčad jedva čeka da dođe ta nedjelja i da možemo odigrati utakmicu. Nema tu puno filozofije, od prve sekunde treba ući jako i odraditi utakmicu. Cibona ima 12 igrača i svi mogu kvalitetno odigrati. Tu nikad ne znaš, jednu utakmicu odigraju na bekovskim pozicijama, drugi put su jaki na centarskim pozicijama. Vidjet ćemo, pokušat ćemo ih zaustaviti koliko možemo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.