Jasmin Repeša, trener Cedevite: Vidi se da je Mance napravio sjajan posao!

Utorak, 17. veljače 2015. 15:54 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Vukovara

Kvarner je ekipa koja zna stajati na terenu, koja igra agresivno što na koncu potvrđuju i njeni rezultati ove sezone, kaže Repeša

Dan nakon dolaska iz Beograda za košarkaše Cedevite započeo je lov na prvi domaći trofej ove sezone. Kup Krešimira Ćosića do četvrtka u Vukovaru okuplja kremu hrvatske muške košarke u ovom trenutku, četiri se momčadi natječu za prestižni dio srebrnine. Zagrepčani u polufinalu (srijeda, 18 sati) moraju proći preko riječke momčadi, Kvarnera 2010. U dosadašnja četiri međusobna dvoboja Cedevita je imala problema na Kozali, dok su ogledi u Zagrebu bili lagan posao. Na klupi je Jasmin Repeša, donedavni izbornik reprezentacije, čovjek koji posljednjih godina ima najbolji uvid u stanje hrvatske košarke.

Najavljen bogat popratni program
Da završnica Kupa ne bude tek radost loptanja pod obručima pobrinuo se marketinški tim Cedevite, na čelu s Krešmirom Novoselom. U Vukovaru, bilo u centru ili u kugu dvorane Borovo bit će održan i popratni program koji uključuje djeljenje majica i prodaju ulaznica, nagradne igre, filatelistička izložba u vukovarskom muzeju i slično.

- Drago mi je što je naš klub organizator natjecanja koje nosi naziv po košarkaškoj legendi Krešimiru Ćosiću. To mi daje obvezu više da od svoje momčadi izvučem maksimum, što ću u svakom slučaju i napraviti. Znamo da Cedevita u posljednjih nekoliko utakmica nije onakva kakvu smo mi svi željeli i kakvu smo imali prilike gledati dobrim dijelom sezone. Ipak, i dalje smo u igri na svim kolosjecima, a evo već od srijede se dijeli prvi trofej ove sezone. Bez obzira na naše stanje, za kojeg smo svijesni da nije najbolje, odlučni smo ga osvojiti, kaže Repeša. 

Ne skriva Cedevitin strateg da mu je momčad umorna. Nakon poraza od Crvene zvezde u utorak načet je lakšom ozljedom i kapetan Mario Tomas, nastup Roka Ukića je pod znakom pitanja dok Cedevita i dalje ne može računati na usluge Lovre Mazalina koji se nije vratio iz SAD-a. 

- Momčad mi se u Beogradu prilično emotivno potrošila. Sada sam, nakon prospavane noći mišljenja da smo ih mogli dobiti, no nažalost imali smo previše oscilacija za jednu takvu utakmicu. Napravit ćemo u utorak posljepodne trening rekuperacije pripremajući se istovremeno za Kvarner. Prvu fazu priprema već smo odradili prije puta u Beograd.

Repeša je o Kvarneru 2010 govorio biranim riječima.

- Mi tu momčad izuzetno respektiramo, vidjeli smo iz materijala da je Mance napravio jedan sjajan posao. To je ekipa koja zna stajati na terenu, koja igra agresivno što na koncu potvrđuju i njeni rezultati ove sezone. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.