Euroliga: Khimki slavio u Istanbulu uz odličnog Planinića, Žan Tabak pobijedio europskog prvaka

Četvrtak, 27. prosinca 2012. 22:53 Napisao/la  SC

Ruski Khimki na gostovanju u Istanbulu kod Bešiktaša slavio 80:75, a sjajnu večer imao je Zoran Planinić kojemu je jedna asistencija nedostajala za "double double" učinak. Zabio je 13 pone auz devet asistencija

Prvi dan prvoga kola TOP 16 košarkaške Eurolige iz hrvatskoga je kuta ponudio jedan izuzetno zanimljiv dvoboj. Damir Markota sa svojim je Bešiktasom u Istanbulu dočekao ruski Khimki u čijim redovima igraju Krešimir Lončar i Zoran Planinić. U neizvjesnoj završnici slavili su gosti 75:80. Kod domaćina Markota je za 33 minute na parketu postigao 6 poena uz 50 posto šuta za dva (3 od 6) i katastrofalnu tricu (0/5) a tome je dodao i osam skokova četiri ukradene, tri izgubljene lopte i četiri asistencije. Na drugoj strani sjajnu večer imao je Zoran Planinić kojemu je jedna asistencija nedostajala za "double double" učinak. No i 13 poena (6/9 za dva i 0/3 za tri) i 9 asistencija za 33 i pol minute bili su presudni za slavlje Khimkija. Vrlo solidan bio je i Krešimir Lončar koji je za 21 minutu na parketu postigao 8 poena (4/9 za dva).

Hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša  imao je tešku večer na klupu Unicaje iz Malage protiv njemačkog prvaka Brose Basketsa. Utakmicu je njegova momčad otvorila katastrofalno i gosti su u šestoj minuti vodili 15:0. Krajem treće četvrtine Repeša je zaradio tehničku pogrešku u pokušaju da dodatno motivira svoj sastav. U tome je uspio. Španjolci su prvi puta poveli dvije i pol minute prije kraja sa 76:74. Na kraju je završilo  85:82. Luka Žorić za pobjednike je odigrao 17 minmuta postigavši 9 poena uz četiri skoka dok Kruno Simon za 6 minuta i 27 sekundi na parketu nije postigao niti poen.

S druge strane Žan Tabak koji je nedavno od bivšeg klupskog suigrača Duška ivanovića preuzeo sastav Caje Laboral upisao je veliku pobjedu. Pobijedio je aktualnog europskog prvaka Olympiacos iz Pireja sa sa 82:74  Darko Planinić proveo je 5 minuta i 26 sekundi na parketu u Sieni i u poraz Maccabija iz Tel Aviva ugradio jedan poen

Rezultati: Alba - Real Madrid 63:77, Besiktas - Khimki 75:80 (Damir Markota 6/Krešimir Lončar 8, Zoran Planinić 13 poena i 9 asistencija), Caja Laboral- Olympiacos 82:74 , Unicaja - Brose Baskets 85:82 (Žorić 9, Simon), Montepaschi - Maccabi 79:69 (D. Planinić 1).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.