Euroliga: Tabakova Caja odnijela vrijedne bodove iz Rusije i vratila se u igru za četvrtfinale

Petak, 29. ožujka 2013. 23:41 Napisao/la  SC

Rezultati 13. kolo TOP 16: Khimki - Caja Laboral 82:86 (Z. Planinić 2 poena, Lončar 6 poena), Alba Berlin - Žalgiris 77:55 (Delaš 8 poena), Fenerbahce Ulker - Olympiacos 73:78, Montepaschi Siena - Barcelona Regal 69:77.

T

Ruski Himki nije uspio na svom parketu potvrditi ulazak među najboljih osam momčadi ovogodišnjeg izdanja Eurolige, što i ne čudi s obzirom na skroman učinak hrvatskog dvojca u njegovim redovima, no zadovoljan je zato bio Žan Tabak koji tako nastavlja sa sjajnim poslom u Caji Laboral. Završilo je 82:86 za Španjolce i odluka o putnicima u četvrtfinale pasti će u posljednjem kolu.

U većem dijelu utakmice momčadi su bile prilično ravnopravne, s konstantnim izmjenama u vodstvu, sve do treće četvrtine kada su gosti na krilima raspoloženog dvojca Nocioni - Lampe ostvarili desetak poena prednosti. Takva situacija potrajala je do pred sam kraj kada su domaći ipak uhvatili priključak, minutu prije kraja došli i do minus jedan (81:82), a pri rezultatu 82:84 Koponen je bio u prilici donijeti pobjedu domaćima, međutim, nije bio precizan, nakon čega je San Emeterio s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Caje.

Prvo ime kod domaćih bio je Davis s 15 poena, 13 je ubacio Monja, dok su po 12 dodali Koponen i Augustine. S druge strane, Tabakovu momčad predvodio je Nocioni s 24 poena i šest skokova, a odličan je bio i Lampe s 21 poena i četiri skoka.

Hrvatski dvojac u ruskim redovima, Zoran Planinić i Krešimir Lončar, ovog puta nije bio niti blizu svojih standardnih izdanja, prvi je zabio dva, a drugi šest poena.

Alba je u Berlinu došla do treće pobjede u skupini E Eurolige,77:55 protiv Žalgirisa, u utakmici 13. kola koja je bila bez natjecateljskog naboja budući da su obje momčadi otprije izgubile šanse za plasman u četvrtfinale. Joan Plaza ravnomjerno je raspodijelio minutažu među gostima. Marko Popović zbog ozljede je propustio i ovaj susret, a Mario Delaš postigao je osam za 22 minute.

Litavska je momčad vodila tek prvih gotovo pet minuta. Napravila je 6:0 na početku, a onda su domaći preokrenuli na 14:6 na kraju prve četvrtine i više se nisu osvrtali. Thompson, koji je već do poluvremena postigao deset poena, predvodio je Albu, a pratili su ga Đedović i Traore. Žalgirisova druga petorka nije se mogla nositi s paljbom s vanjskih pozicija i već sredinom drugog perioda semafor je pokazivao 36:12. Darjuš Lavrinovič smanjio je zaostatak na 17 poena, no Morley tricom postavlja 41:21 na poluvremenu.

Žalgiris je počeo treću četvrtinu s udarnim snagama i Delaš je uspio smanjiti na 18 razlike, no krenula je njemačka serija polaganja za 59:31, što dovoljno govori o intenzitetu na parketu.

Thompson je predvodio domaće sa 16 poena, 12 je dodao Byars. Kšištof Lavrinovič bio je s 15 poena jedini dvoznamenkasti kod Žalgirisa. Delaš je bio drugi strijelac gostiju, a sedam poena ubacio je Kuzminskas.

Bez Bojana Bogdanovića u sastavu Fenerbahce Ulker poražen je na svome parletu od aktualnog europskog prvaka Olympiacosa sa 73:78. Vrlo ujednačeni bili su domaći strijelci, triput po 12 i jednom deset poena.Najefikasniji igrač susreta bio je Kostas Papanikolaou sa 16 poena.

U posljednjem susretu večeri Barcelona je slavila u Sieni sa 69:77 a za to su bile presudne druga i treća četvrtina. Prvi strijelac poraženih domaćina bio je Bobby Brown sa 15 poena dok je Nate Jawai postigao 22, a Joe Ingles 20 za Barcelonu.

Rezultati 13. kolo TOP 16: Khimki - Caja Laboral 82:86 (Z. Planinić 2 poena, Lončar 6 poena), Alba Berlin - Žalgiris 77:55 (Delaš 8 poena), Fenerbahce Ulker - Olympiacos 73:78, Montepaschi Siena - Barcelona Regal 69:77.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.