Euroliga: CSKA, Olympiacos i Real dijeli po jedna pobjeda od Final Foura

Subota, 13. travnja 2013. 00:17 Napisao/la  SC

Euroliga košarkaša četvrtfinale 2 utakmice: CSKA – Caja Laboral 90:68 (2:0), Olympiacos – Anadolu Efes 71:53 (2:0 Barać 9 poena 5 skokova), Real Madrid – Maccabi 75:63 (2:0)

Moskovski CSKA, aktualni europski prvak Olympiacos i madridski Real poveli su sa 2:0 u četvrtfinalu i nalaze se na pobjedu od Final Foura Eurolige košarkaša. CSKA je poveo 2-0 protiv Caje Laboral Žana Tabaka u četvrtfinalnoj seriji Eurolige pobijedivši u Moskvi 90:68.

 

Gosti su odlično startali, ali do poluvremena su se našli u minusu koji je samo rastao do kraja susreta. Nocioni sa sedam i Lampe s devet poena držali su španjolsku momčad u vodstvu tijekom prve četvrtine koja završava prilično dobro za CSKA s obzirom na veliki broj izgubljenih lopti (20:26). Serijom 6:0 domaći odmah prelaze u vodstvo.

 

Tabak je pozvao minutu odmora i spriječiti odvajanje. Ne samo to, Caja je vratila prednost, no s Teodosićeva vezana ubačaja i pogotkom Krstića CSKA vraća vodstvo (40:33 u 18. minuti). Španjolci su ušli u crno razdoblje i zaredali s nekoliko promašenih šuteva, što je CSKA iskoristio kako bi na odmor otišao s 44:37. Hrjapa sredinom trećeg perioda s poludistance donosi dvoznamenkastu prednost Moskovljanima (53:43) koja se počela povećavati. Bio je to začetak serije 13:2 kojom se CSKA pobjegao na 65:45 na ulasku u posljednju minutu treće četvrtine koja završava sa 69:50. Domaći su lakoćom održavali prednost na dvadesetak razlike i već tada riješili susret u svoju korist.

 

 Sredinom zadnje četvrtine Teodosić je tricom odveo CSKA na 25 razlike (83:58). Teodosić je opet briljirao s 14 poena, šest skokova i sedam asistencija, a najefikasniji kod CSKA bili su Erceg, Kaun i Krstić sa 16 poena. Lampe je završio susret s 19 poena i šest (obrambenih) skokova, San Emeterio s 13, a Causeur s 12 poena i četiri asistencije. Nocioni se zaustavio poslije prve četvrtine. Upisao je sedam poena, četiri skoka i dvije blokade.

 

Olympiacos je na svom parketu u dvorani Mira i prijateljstva došao i do druge pobjede u svega tri dana nad turskim Anadolu Efesom, čime je stigao na korak od plasmana među četiri najbolje momčadi Europe. Grci su prilično loše otvorili susret, već nakon tri minute zaostajali osam koševa (2:10), no kako je vrijeme odmicalo prednost Turaka se topila. Nakon što je početkom druge četvrtine Olympiacos prešao u vodstvo, više ga do kraja nije ni ispuštao, a na odmor je, zahvaljujući odličnoj obrani, odnio devet koševa viška (35:26).

 

Aktualni europski prvaci vrlo dobro su otvorili i nastavak susreta, na sigurnoj distanci držali svoje protivnike, da bi potom ubacili u brzinu više i bez problema ostvarili 21 koš viška (62:41), koliko je bilo u 27. minuti. Grci su u jednakoj brzini nastavili i do kraja, a 2-0 u četvrtfinalnoj seriji izborili su rezultatom 71:53. Serija se sada seli u Tursku, a treća utakmica na rasporedu je 17. travnja.

 

Prvo ime u domaćim redovima bio je Spanoulis s 15 poena i osam asistencija, a vrlo dobar posao odradili su i Hines te Antić koji su zabili 12, odnosno 11 poena. Tursku momčad predvodio je Gonlum s 13 poena i 14 skokova, dok je hrvatski centar Stanko Barać zabio devet poena te usto ostvario i pet skokova.

 

Predvođen vrlo raspoloženim Sergijem Llullom, koji je ubilježio 26 poena s 4/5 za dvicu i 6/8 za tricu, madridski Real je i drugi put pokazao previše za telavivski Maccabi u borbi za plasman na Final Four Eurolige. Poslije 79:53 u prvoj utakmici, razlika je u petak navečer u Madridu bila nešto manja, ali gosti ni ovog puta nisu imali opipljivu šansu za izbjegavanje poraza. Završilo je sa 75:63 za momčad koju vodi Pablo Laso.

 

 

Jaycee Carroll istaknuo se s 14 poena, a Nikola Mirotić s 10 poena i sedam skokova za pobjedničku momčad. Rudy Fernandez ovog puta nije bio raspoložen, uz devet poena sa samo 1/8 za tricu, a mučio se i s blažom ozljedom poslije pada na parket rano u drugoj četvrtini, no svi ostali pokrili su taj minus. Dontaye Draper igrao je samo 29 sekundi i za to vrijeme imao jednu promašenu tricu.

 

David Logan je s 19 poena vodio Maccabi, a Shawn James pridružio se s 13 poena i sedam skokova. Darko Planinić je za nepunih šest minuta ubilježio dva poena i skok. Treća utakmica igra se u utorak u Tel Avivu.

 

Euroliga košarkaša četvrtfinale 2 utakmice: CSKA – Caja Laboral 90:68 (2:0), Olympiacos – Anadolu Efes 71:53 (2:0 Barać 9 poena 5 skokova), Real Madrid – Maccabi 75:63 (2:0)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.