Euroliga: Anadolu Efes i Caja Laboral domaćim pobjedama ostali u igri za Final Four

Srijeda, 17. travnja 2013. 23:42 Napisao/la  SC

Euroliga košarkaša, četvrtfinale treća utakmica: Anadolu Efes - Olympiacos 83:72 (1:2), Caja Laboral - CSKA Moskva 93:62 (1:2)

 

 

Uz 53 posto ubačaja trice u odnosu na Olympiacosovih 28 posto Anadolu Efes ostao je u igri za polufinale Eurolige smanjivši u seriji na 1-2 protiv aktualnog prvaka u čijim je redovima zakazao prije svih Vassilis Spanoulis, no ni ostali šuteri se nisu proslavili. Efes je pobijedio 83:72 na domaćem terenu nakon što je posljednji put gubio sredinom druge četvrtine. S dvije serije na prijelazu iz druge u treću četvrtinu pobjegao je na gotovo 20 razlike. Olympiakos se u zadnjoj vratio na minus deset, ali bio je to samo labuđi pjev Grka. Već u prvoj četvrtini bilo je jasno da to neće biti večer Vassilisa Spanoulisa. S dvije promašene trice i tri izgubljene lopte nije učinio uslugu momčadi koja se opet solidno držala i gubila samo s 19:17 poslije prve četvrtine. Posljednji put Grci su vodili u 16. minuti (28:27). Tada je Efes napravio seriju 10:1 i otišao na poluvrijeme s vodstvom 37:29.

 

Domaći su potpuno nadigrali Olympiakos u reketu trpajući jedno polaganje za drugim. Trice Printezisa i Papanikolaua nisu mnogo pomagale europskom prvaku. Serijom 11:5 Efes bježi na 58:42 dvije minute prije isteka trećeg perioda. Spanoulis promašuje četvrti pokušaj za tricu, jedino je Hines držao goste iznad vode. Olympiakos u posljednjih šest minuta treće četvrtine nije uspio ništa pogoditi iz igre, ali opet nije definitivno ispao iz igre za preokret (65:50).Efes je početkom četvrte četvrtine upao u stvaralačku krizu i Perperoglou, Sloukas i Hines smanjuju na deset razlike (69:59) četiri i pol minute prije kraja. Međutim, Farmar s tri je ubačaja ostavio Efesu ugodnu prednost, da bi s Erdenom riješio svaku neizvjesnost na ulasku u posljednje dvije minute.

 

Farmar je predvodio strijelce Efesa sa 17 poena dodavši pet asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Po 15 poena ubacili su Erden (devet skokova) i Savanović, dok je Lucas upisao 13 poena, devet skokova i sedam asistencija. Stanko Barać igrao je 12 minuta postigavši četiri poena uz četiri skoka i jednu blokadu. Imao je i četiri osobne. S 19 poena Law je bio najefikasniji kod Olympiacosa, a Spanoulis je ostao na tek četiri ubačaja uz šut za tricu 0/5. Dodao je osam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Printezis je postigao 11 poena, Hines deset.

 

Caja Laboral Žana Tabaka deklasirala je moskovski CSKA na domaćem parketu sa 93:72 smanjivši zaostatak u četvrtfinalnoj seriji Eurolige na 1-2. Razlika između dvije šuterski potpuno različito raspoložene momčad popela se u jednom trenutku na 33 poena. CSKA je potpuno podbacio na šuterskom planu, s 44 posto za dvicu i 28 posto za tricu u odnosu na 51 i 57 posto Caje Laboral koja je zadržala izglede za polufinale. S 15 trica, od toga pet Heurtela, Caja je bila previše za neraspoložene i često nervozne goste. Nemanja Bjelica najavljuje svoju odličnu večer s dvije trice u prvom periodu za 15:8, no CSKA se vratio u igru zahvaljujući srpskom dvojcu Teodosić - Krstić. Razigravač je već poslije deset minuta imao sedam poena. Prvih deset minuta zaključeno je španjolskim vodstvom 15:14.

 

Uslijedio je raspad sustava kod ruske momčadi koja je do sredine druge četvrtine primila 17 poena, a postigla svega tri. Krstić, Weems i Teodosić ušli su u seriju promašaja, a kad je Teodosiću Lampe blokirao šut, napravio je tehničku. Weems smanjuje na 34:23, no Caja opet bježi zahvaljujući šutu za tri. Heurtel pogađa za 38:23, Micov promašuje tricu, a Heurtel dodaje još jednu za 43:24 s koliko se otišlo na odmor.

 

Kad je Nocioni početkom trećeg perioda ubacio još jednu tricu, bilo je jasno da će se nešto teško promijeniti u odnosu snaga. Weems promašuje četvrti pokušaj za tricu, jedan promašaj dodaje i Hrjapa, a španjolska je momčad uz sitne poteškoće održavala prednost na dvadesetak razlike.

 

Sredinom četvrtine otvorilo se Caji. Causer postavlja 55:30, a CSKA opet ulazi u krizu sa šutom. Teodosić je postao još nervozniji, dosuđena mu je nesportska, a minutu i pol prije ulaska u posljednju četvrtinu Milko Bjelica tricom postavlja 67:37. Cook je postavio najveću razliku, +33 (70:37).U posljednjoj četvrtini treneri su odlučili poštedjeti udarne snage, a predvođen Ercegom CSKA je uspio umanjiti štetu.

 

Uz 5/6 za tricu, Heurtel je predvodio Caju s 21 poenom. Milko Bjelica je dodao 15 poena, a Nemanja Bjelica 13 uz sedam skokova. Lampe uz dvije blokade dodao šest poena i osam skokova. Teodosić je završio susret s devet poena u 20 minuta sa šutom iz igre 3/8. Krstić s 12, Micov i Jackson s po 11 te Erceg i Weems (3/11 iz igre, 0/4 za tricu) s deset poena bili su dvoznamenkasti kod ruskog prvaka.

 

Euroliga košarkaša, četvrtfinale treća utakmica: Anadolu Efes - Olympiacos 83:72 (1:2), Caja Laboral - CSKA Moskva 93:62 (1:2)

            

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.