CEDEVITA - ZADAR Henrik Širko: Iskoristit ćemo šansu u finalu ako je budemo dobili

Četvrtak, 19. veljače 2015. 02:39 Napisao/la  P. M.

Dobro mi je, ekipa me odlično prihvatila, na treninzima se radi puno jačim intenzitetom, sve je općenito na jednoj višoj razini, kaže bivši igrač Kvarnera 2010, danas član Zadra

Nakon tri sezone u Kvarneru 2010 Henrik Širko skrasio se u Zadru. Otišao je minulog ljeta, kada se pojavio interes ABA-ligaša, prepustivši mjesto u prvoj petorci domaćim dečkima. Juniorski reprezentativac  prvi put ima priliku osvojiti trofej, ušao je u finale Kupa Kreše Ćosića.

- Neće to biti lagana utakmica, kao što nije bila ni polufinalna. Mi smo se mučili s Cibonom, dok nam Cedevita dolazi nakon puno uvjerljivije pobjede protiv Kvarnera 2010. Međutim, i oni su zasigurno dosta umorni, igraju Europu i ABA ligu. Mi ćemo svoju šansu sigurno imati, nastojat ćemo to i iskoristiti, kaže Širko.

Dvadesetdvogodišnje krilo obvezalo se na vjernost Zadru još dvije sezone. Ove je godine nastupio u dvadeset i jednoj utakmici, bilježi prosjek od 3.2 poena po utakmici u 13 minuta. Trener Ante Nazor koristi ga kao backup-varijantu, Širko mu je to u polufinalu Kupa primjerice vratio sa šest poena uz šut iz igre 2/5.

- Dobro mi je, ekipa me odlično prihvatila, na treninzima se radi puno jačim intenzitetom, sve je općenito na višoj razini. Smatram da se A-1 liga, koju sam igrao prethodne tri sezone, s ABA ligom ne može mjeriti. Sve to zahtjeva puno ozbiljniji pristup, drukčiji je i način rada, no ja sam se snašao u takvim okolnostima. Koncentriran sam na svaku sljedeću utakmicu, rekao je Širko.

Zadar je već ove sezone slavio protiv Cedevite, i to u Zagrebu. Odgovor na pitanje mogu li izabranici Ante Nazora ponoviti takav uspjeh i napraviti još jednu senzaciju doznat će se iza 18 sati, za kada je zakazano finale Kupa. Zagrebačka momčad brani naslov, Zadar ga je osvojio sedam puta, ali niti jednom u posljednjih osam godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.