ABA Crvena zvezda u finalu pobijedila Budućnost u atmosferi linča u Beogradu

Utorak, 23. travnja 2019. 01:11 Napisao/la  SC
Jasmin Repeša
Jasmin Repeša

 

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su regionalne ABA lige, u petoj utakmici finalne serije pobijedili su Budućnost iz Podgorice rezultatom 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17).

Sudeći prema rezultatu, u Beogradu se igralo tek toliko da se odigra, Zvezda je s čak 43 poena razlike pobijedila prošlogodišnjeg pobjednika!

Međutim, finalna utakmica odigrana je u neregularnim uvjetima tipičnim za regionalna natjecanja država nastalih na ruševinama Jugoslavije.

Prije utakmice Zvezda je napalila atmosferu svojevrsnim pozivom na linč momčadi iz Podgorice, zbog fizičkog napada na igrače Budućnosti tijekom zagrijavanja početak utakmice je kasnio sat vremena.

Igrači Budućnosti pod takvim pritiskom nisu mogli normalno igrati, na odmoru Zvezda je vodila nevjerojatnih 47:21.

Crvena zvezda osvojila je četvrti naslov pobjednika ABA lige, Kelvin Rivers je sa 21 košem bio najefikasniji kod Crvene zvezde, Norris Cole ubacio je devet poena za Budućnost.

Za Crvenu zvezdu ovo je četvrti naslov pobjednika ABA lige, nakon 2015., 2016. i 2017 godine, a ovim naslovom osigurala je i nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Utakmica je prije početka proglašena najrizičnijom u povijesti lige sa sigurnosnog aspekta, što se pokazalo točnim.

Nakon napada navijača Zvezde na igrače Budućnosti tijekom zagrijavanja, na teren su bačeni razni predmeti, padale su stolice, odjekivali su topovski udari.

Jasmin Repeša nije se pojavio na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.