ODLUKA U SKUPINI C Što bi se u Italiji dogodilo da Hrvatska i Španjolska odigraju 2:2?

Ponedjeljak, 18. lipnja 2012. 17:25 Napisao  I. V.

Rezultat 2:2 u utakmici između Hrvatske i Španjolske izgleda vjerojatno tek kada Talijani počnu  čeprkati po tuđoj savjesti. Kome bi se Španjolci i Hrvati trebali ispričavati kada bi odigrali 2:2? Zar Talijanima?!

Hrvatska i Španjolska u ponedjeljak igraju odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale što obje reprezentacije mogu ostvariti ako odigraju 2:2. U tom slučaju najveći gubitnik bila bi Italija, koja Irsku može pobijediti i ispasti! U ovom trenutku rezultatom 2:2 u utakmici između Hrvatske i Španjolske najviše su okupirani Talijani.

- Pitajte u Villarrealu koliko je pošten španjolski nogomet!? Znamo da je Villarreal ispao iz lige jer su dva kluba ostvarila rezultat koji im je osigurao ostanak u ligi, kaže Marcello Lippi, izbornik svjetskih prvaka iz 2006. godine.

Lippi je aludirao na rezultat utakmice u zadnjem kolu između Rayo Vallecana i Granade, koji su u nekoliko minuta odigrala rezultatom koji im jamči ostanak. U 88. minuti utakmice (0:1) između Villarreala i Atletica Madrid jedini pogodak postigao je Falcao, da bi u 90. minuti Tamudo postigao jedini pogodak u utakmici (1:0) između Rayo Vallecana i Granade.

- Svi igrači pred utakmice uvijek ponavljaju isto, da idu na pobjedu. Kada utakmica počne, igraju onako kako im najviše odgovara,  kaže Lippi koji se pribojava reprize EURO-a 2004 kada su Danska i Švedska neodlučenim rezultatom (2:2) izbacili Italiju.

A što kažu španjolski igrači? Eva tri primjera:

- Mi ćemo ići na pobjedu, jer ne znamo igrati na drugi način, kaže Gerard Pique.

- Naš cilj je osvojiti prvo mjesto u skupini, što znači da moramo pobijediti Hrvatsku, kaže Javi Martínez.

- Nema govora o tome da ćemo pokušati odigrati 2:2, to su gluposti, kaže Raul Albiol.

Ima takvih izjava koliko god hoćeš s obje strane, sve pršti od optimizma kao da je UEFA zabranila neodlučen rezultat.

Što bi se u Italiji dogodilo da Hrvatska i Španjolska odigraju 2:2? Vjerojatno bi Mario Monti, talijanski premijer, predložio UEFA-i da zabrani održavanje europskih prvenstava kao što je talijanskom savezu zbog dnevnopolitičkih potreba predložio da prekinu Seriju A na nekoliko godina.  Vjerojatno bi Giggi Buffon u kladionicama demonstrativno prestao uplaćivati iznose od 1,5 milijuna eura. Vjerojatno bi Marcello Lippi  na klupi Juventusa konačno uspio osvojiti barem jedan scudetto bez pomoći Luciana Moggija i njegove posredničke agencije Gea World za koju je radio Lippijev sin…

Kada je nogomet u pitanju u Italiji ni jedna vjerojatnost nije nevjerojatna.

Rezultat 2:2 u utakmici između Hrvatske i Španjolske izgleda vjerojatno tek kada Talijani počnu koristiti sva raspoloživa medijska sredstva da bi čeprkali po tuđoj savjesti. Kome bi se Španjolci i Hrvati trebali ispričavati kada bi odigrali 2:2? Zar Talijanima?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.