ITALIJA U STRAHU

Remi Španjolske i Hrvatske 2:2 eliminirat će azzurre

Četvrtak, 14. lipnja 2012. 21:47 Napisao/la  SC

Ako ne želi ovisti o utakmici Italija - Irska, Hrvatska mora pobijediti Španjolsku ili remizirati s rezultatom 2:2 ili više

Italija je u strahu. Španjolska je pobijedila Irsku i kao i Hrvatska ima četiri boda uoči posljednjeg kola uz bolju gol razliku, dok Talijani imaju dva boda. Ako Italija pobijedi Irsku, a Hrvatska i Španjolska remiziraju sve tri momčadi imat će po pet bodova.

I u takvom raspletu prvo se gledaju međusobni omjeri koji bi bili jednaki kao i gol razlika, a treći kriterij bio bi broj postignutih pogodaka u međusobnim ogledima triju reprezentacija.

Dakle, ako bi Hrvatska i Španjolska odigrale 2:2 ili remizirale s većim brojem pogodaka obje ekipe bi u rubrici postignutih golova, u trokutu ovih triju ekipa, imale više od Italije, te bi na taj način osigurale četvrtfinale i eliminirale Italiju.

Isti scenarij dogodio se na EURO-u 2004. godine kada je reprezentaciju Italije, koju je vodio Giovanni Trappatoni, iz četvrtfinala izbacio remi Danske i Švedske (2:2).

- Svi su odmahivali glavom i uoči utakmice Danske i Švedske pa svi znamo kako je završilo. Neću mirno spavati znajući da rezultat 2:2 i Španjolsku i Hrvatsku vodi dalje. Nadam se da će pobijediti fair-play, rekao je Gianluigi Buffon, vratar Italije.

S druge strane Španjolska je pobjedom nad Irskom 4:0 ostvarila bolji rezultat od Hrvatske i u posljednjem kolu protiv izabranika Slavena Bilića dovoljan im je bilo kakav remi za prolaz u četvrtfinale.

Ako Italija pobijedi Irsku boljim rezultatom nego što je to učinila Hrvatska koja je slavila 3:1, kockastima u posljednjem kolu protiv Furije treba pobjeda ili već spomenuti remi od 2:2.