SLAVEN BILIĆ PORUČUJUE

Mogli smo protiv Italije, možemo i protiv Španjolske

Četvrtak, 14. lipnja 2012. 20:25 Napisao/la  SC

Moram naglasiti da smo mogli pobijediti Italiju da je sudac bolje sudio, rekao je hrvatski izbornik

Slaven Bilić bio je zadovoljan remijem i igrom u drugom poluvremenu protiv Italije.

- Talijani su vrhunska ekipa, čestitao bi i jednim i drugima na odličnoj igri. Naravno, više bi čestitao svojim igračima koji su pokazali karakter i kvalitetu, rekao je Slaven Bilić prokomentiravši probleme koje su u prvom dijelu hrvatskoj obrani stvarali Cassano i Balotelli.

- To su igrači svjetske klase koji su pravili velike probleme i Španjolcima. Lopte su njima predjednostavno dolazile iz sredine. Kada tako direktno stigne lopta onda ih je teško zaustaviti - dodao je Bilić.

- Na početku smo igrali 4-4-2, a na poluvremenu smo promijenili u formaciju u 4-3-2-1. Rakitić se pridružio Vukojeviću na zadnjem veznom, dok smo Modrića gurnuli na Pirla jer on nije toliko dobar u fazi obrane što je nama onda otvorilo prostor. Mario Mandžukić kretao je s desnog boka i tako se priključivao napadu. Nismo imali problema kada smo došli pred gol Talijana, ali nismo dovoljno često dolazili u tu poziciju. Trebali smo češće dolaziti pred gol i onda ići na bok. Na kraju je to upalilo i uspjeli smo izjednačiti. Mogli smo pobijediti da smo bili koncentriraniji, ustvrdio je hrvatski izbornik.

- Htjeli smo pobijediti Italiju, ali ne treba zaboraviti da je Italija bila favorit u ovoj utakmici. Sve smo napravili, i moram naglasiti da smo mogli pobijediti da je sudac bolje sudio. Talijani nisu slabiji od Španjolca, dakle ako smo mogli igrati protiv Talijana možemo i protiv Španjolske, zaključio je Slaven Bilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.