EPILOG NEREDA U VARŠAVI

Uhićeno 180 huligana, 33 teško ozlijeđena

Utorak, 12. lipnja 2012. 20:35 Napisao/la  SC

Povod sukoba na ulicama Varšave bio je mimohod ruskih navijača uoči ogleda s Poljskom

U sukobu poljskih i ruskih huligana uoči i nakon dvoboja drugoga kola skupine A nekoliko je navijača s obje strane teško ozljeđeno, a strani mediji su u jednom trenutku nagađali kako je jedan ruski navijač ubijen u sukobu s poljskim huliganima. Ta informacija na kraju nije potvrđena, ali je epilog divljanja poljskih i ruskih huligana svejedno zastrašujući. 

Poljska je policija objavila kako je zbog nereda na ulicama Varšave uhićeno 180 osoba. Privedeno je više od 150 Poljaka, oko 20 Rusa te po jedan Španjolac i Mađar. Teško su ozlijeđene 33 osobe, od čega čak desetoro policajaca, stoji u izvještaju poljske policije.

Sukobi su na ulicama Varšave započeli već od ranog popodneva utorka, opravdavši, nažalost, epitet ove utakmice koja je uoči EURO-a okarakterizirana kao utakmicom visokog rizika. Povod sukoba bio je veliki mimohod ruskih navijača prije utakmice protiv Poljske povodom proslave Dana Rusije, odnosno pada komunizma. Poljski huligani su u nekoliko navrata pokušali napasti svoje ruske "prijatelje", pa je policija morala upotrijebiti suzavac i vodene topove. Očito neuspješno, budući da se divljanje nastavilo duboko u noć.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.