POLUFINALE EURO-a Prandelli: Njemačka djeluje moćno, ali mi ćemo napasti!

Četvrtak, 28. lipnja 2012. 14:52 Napisao/la  SC

"Azzurri" od Njemačke nisu izgubili 17 godina!  U sedam međusobnih utakmica na svjetskim i europskim prvenstvima, Talijani su slavili tri puta, a četiri su ogleda završila remijem

Italija protiv Njemačke u polufinalu, četvorostruki protiv trostrukih svjetskih prvaka... Nogometna Europa veću poslasticu definitivno nije mogla poželjeti. Mega dvoboj u Varšavi dati će odgovor na pitanje tko će se aktualnim prvacima Španjolcima suprostaviti u velikom finalu.

"Nogomet je igra u kojoj 22 igrača trče za loptom 90 minuta i na kraju uvijek pobjeđuju Nijemci", rekao je jednom prilikom legendarni engleski napadač Gary Lineker. S time se zasigurno ne bi složili Talijani, koji od "elfa" nisu izgubili 17 godina! U sedam utakmica, koliko su međusobno odigrali na svjetskim i europskim prvenstvima, Nijemci nikad nisu pobijedili. Talijani su slavili tri puta, a u četiri navrata je završilo remijem. Njemačka je na ovom turniru pokazala najviše, no Talijana se - boji.

- Italija me ugodno iznenadila na turniru i definitivno je zaslužila mjesto u polufinalu. Puno je negativnih stvari napisano o njima prije početka, ali su unatoč tome pokazali kako su odlična reprezentacija, objašnjava njemački veznjak Mesut Ozil.

Mega spektakl u Varšavi trebao bi donijeti sasvim drugačiji nogomet od onog kojega su nogometnim zaljubljenicima servirali "furija" i Portugal. Italija je napustila tradicionalni "catenaccio". Ulogu reformatora preuzeo je Cesare Claudio Prandelli, koji unatoč relativno skromnoj klupskoj karijeri za kormilom nacionalne selekcije radi odličan posao.

Talijanima bi najveći problem mogao predstavljati umor, budući da je Njemačka imala čak dva dana više odmora. Na ozljede se pak uoči polufinala žale De Rossi i Abate.

- Nijemci su imali dva dana više od nas da se oporave. Takav kalendar ne dopridonosi spektaklu, objašnjava talijanski izbornik, koji je unatoč tome samouvjeren.

- Vidjeli ste kako Nijemci djeluju moćno, ali mi ćemo ih napasti. Imali smo 68 posto posjeda lopte protiv Engleske i takvu ćemo igru prezentirati i protiv Njemačke, zaključit će Prandelli.