Platini ignorirao pitanja o Juliji Timošenko: UEFA nije politička organizacija

Srijeda, 06. lipnja 2012. 18:21 Napisao/la  SC

Mi organiziramo natjecanja i radimo na razvijanju nogometa u zemljama diljem svijeta, zaključio je Platini.

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) uoči početka EURO-a u Poljskoj i Ukrajini poručio je da suci mogu prekinuti utakmicu u slučaju rasističkih ispada dodavši da se zalaže da igrači, kojima bude dokazano da su sudjelovali u namještanju utakmica, budu doživotno izbačeni iz nogometa.

- Lako je uperiti prst prema Ukrajini i Poljskoj kada je rasizm u pitanju, no sve zemlje su suočene s tim problemom. Napravili smo puno na tom planu, ali rasizam je problem društva, a ne samo nogometa, rekao je Michel Platini potvrdivši da će igrači koji se nađu na meti rasističkih ispada dobiti žuti karton ako napuste igralište.


- Podržavamo suca koji će prekinuti utakmicu zbog rasizma, ali igrači ne mogu uzimati stvari u svoje ruke. Suci mogu prekinuti utakmicu ako bude bilokakvih problema, a rasizam je jedan od najgorih problema kojega se ne smije ignorirati, dodao je Platini koji nije htio komentirati niti ulaziti u raspravu na pitanja o Juliji Timošenkoj, bivšoj ukrajinskoj premijerki, koja je osuđena na sedam godina zatvora u procesu kojega zapadne europske zemlje smatraju namještenim političkim procesom.


- UEFA nije politička organizacija. Mi organiziramo natjecanja i radimo na razvijanju nogometa u zemljama diljem svijeta, zaključio je Platini.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.