EURO 2012: Njemačka i Portugal u četvrtfinalu, Ronaldo dvama golovima "oranje" ostavio bez boda

Nedjelja, 17. lipnja 2012. 22:40 Napisao/la  SC

Skupina B, 3. kolo: Nizozemska - Portugal 1:2, Danska - Njemačka 1:2. Četvrtfinale i prvo mjesto u skupini trećom su pobjedom osigurali Njemci, dok je drugo osigurao Portugal na krilima dvostrukog strijelca Ronalda

Skupina B, 3. kolo:


NIZOZEMSKA - PORTUGAL 1:2

Stadion Metalista. Gledatelja: 33.673

Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

Strijelci: 1:0 Van der Vaart (11), 1:1 Cristiano Ronaldo (28), 1:2 Cristiano Ronaldo (74)

Žuti kartoni: Willems, Sneijder (Nizozemska)

NIZOZEMSKA: Stekelenburg, Van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems (68 Afellay), De Jong, Van der Vaart, Robben, Van Persie, Sneijder, Huntelaar

PORTUGAL: Rui Patrício, Pereira, Alves, Pepe, Coentrao, Veloso, Moutinho, Meireles (72 Custodio), Nani (87 Rolando), Ronaldo, Postiga (64 Oliveira)

 

DANSKA - NJEMAČKA 1:2

Arena Lviv. Gledatelja: 32.000

Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Strijelci: 1:0 Krohn-Dehli (24), 1:1 Podolski (19), 1:2 Bender (80)

DANSKA: Andersen, Kjar, Agger, S.Poulsen, Jacobsen, Kvist, Eriksen, J. Poulsen (81 Mikkelsen), Zimling (72 C. Poulsen), Krohn-Dehli, Bendtner

NJEMAČKA: Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Muller (84 Kross), Bender, Podolski (65 Schuerrle), Gomez (73 Klose)

Reprezentacije Njemačke i Portugala plasirale su se u četvrtfinale EURO-a nakon ogleda trećega kola Skupine B. Posljednje utakmice "skupine smrti" nisu donijele toliko dramatike kao Skupina A, a ulazak među osam najboljih reprezentacija ostvarile su momčadi koje su imale i najviše izgleda za to. Njemačka je neodlučenim ishodom sa Danskom potvrdila prvo mjesto u skupini, a "elfu" se pridružio Portugal koji je golovima Cristiana Ronalda nanio treći poraz Nizozemskoj.

Nizozemci su poveli u 11. minuti nakon krasnog gola Van der Vaarta, da bi Portugalci izjednačili u 28. kada je Cristiano Ronaldo ostao sam ispred ispred Stekelenburga i rutinski pogodio za prvijenac na ovom natjecanju. Portugal je bio daleko opasnija momčad, a to je materijalizirao 15 minuta prije kraja kada je Ronaldo još jednom pobjegao obrani "oranja", lažnjakom izbacio Van der Wiela i lagano pogodio za slavlje svoj drugi gol u susretu. Stativa Van der Vaart desetak minuta prije kraja bilo je jedino što je družina Van Marwijka napravila do kraja. Ronaldov "hat-trick" spriječila je lijeva stativa u samome smiraju susreta.

U drugome ogledu viđen je sličan scenarij. Njemačka je povela golom Podolskog, koji se među strijelce upisao u 100. nastupu za "elf", da bi Dancima nadu donio Krohn-Dehli samo pet minuta kasnije svojim drugim golom na prvenstvu. Nastavak nevjerojatnog njemačkog pobjedničkog niza (14 susreta zaredom) omogućio je Bender deset minuta prije kraja ogleda. Njemačka u četvrtfinalu ide na Grke, a Portugal na Češku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.