POLJACI SAČUVALI NADU

Rusi propustili osigurati četvrtfinale

Utorak, 12. lipnja 2012. 22:24 Napisao/la  SC

Skupina A, 2. kolo: Poljska - Rusija 1:1. Rusi poveli preko Dzagoeva  (37), a domaćinu je izjednačenje donio Blaszczykowski (57)

POLJSKA – RUSIJA  1:1

Stadion u Varšavi. Gledatelja: 50 000

Sudac: Wolfgang Stark (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Dzagoev (37'), 1:1 Blaszczykowski (57')

Poljska: Tyton, Boenisch, Wasilevski, Perquis, Piszcek, Dudka (od 73' Mierzejewski), Polanski (od 85' Matuszcyk), Obraniak (od 90' Brozek), Murawski, Blaszczykowski, Lewandowski.

Rusija: Malafeev, Anyukov, Ignasevich, Zhirkov, Berezutski, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev (od 79' Izmailov), Arshavin, Kerzhakov (od 70' Pavlyuchenko).

 

Nogometaši Poljske i Rusije odigrali su utakmicu bez pobjednika. Rusi su na taj način propustili priliku osigurati plasman u četvrtfinale, a Poljaci sačuvali nadu za prolazak u drugi krug  koji će imati prilike izboriti u posljednjem kolu skupine A u kojem ih očekuje sraz s reprezentacijom Češke.

Momčad izbornika Dicka Advocaata na koncu može biti zadovoljna osvojenim bodom jer se uoči posljednjeg kola nalaze u zavidnoj poziciji s četiri osvojena boda te ih očekuje utakmica s objektivno najslabijom reprezentacijom skupine, Grčkom.

Derbi skupine A između domaćina Poljske i Rusije započeo je nervozno s obje strane. Rusi na krilima visoke pobjede nad Češkom te Poljaci koji jednostavno nisu smjeli izgubiti bili su izjednačene momčadi na stadionu u Varšavi pred 50.000 gledatelja.

Posjed lopte bio je na strani momčadi izbornika Dicka Advocaata, no Poljaci su neprestano prijetili iz raznih pozicija. U 18. minuti utakmice Polansky je zatresao mrežu Malafeeva, cijeli stadion bio je u deliriju nekoliko sekundi, no bijela zastavica pomoćnog suca bila je u zraku, a rezultat ostaje nepromijenjen.

Rusi su pak s druge strane prijetili iz prekida, u 37. minuti kapetan ruske reprezentacije Aršavin iz slobodnog udarca ubacuje u poljski šesnaesterac, iz pozadine dotrčava Dzagove koji glavom posprema loptu u mrežu nemoćnog Tytona – 0:1.

Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 0:1 za Rusiju, a u nastavku utakmice Poljaci su zaigrali na sve ili ništa. Ruski kapetan Arshavin vukao je jednu kontru po lijevome boku, stigao na sam rub šesnaesterca te olako dodao loptu prema sredini koja završava u nogama poljske obrane. Iz jednog bezazlenog lošeg dodavanja ruskog kapetana razvila se brza poljska kontra, Blaszczykowski probija desni bok te projektilom para mrežu Malafeeva  za opći delirij na stadionu u Varšavi – 1:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.