EURO 2012: Nijemci pregazili blijede Grke i nastavili put prema naslovu europskog prvaka!

Petak, 22. lipnja 2012. 22:29 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Njemačka - Grčka 4:2. Nijemce je u vodstvo doveo kapetan Lahm  (39'), a Samaras probudio nade Grka u 55. minuti. Potom je uslijedio njemački blitzkrieg u režiji Khedire, Klosea i Reusa


NJEMAČKA – GRČKA  4:2

Stadion u Gdanjsku. Gledatelja:  50.000. Sudac: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: 1:0 Lahm (39'), 1:1 Samaras (55'), 2:1 Khedira (61'), 3:1 Klose (68'), 4:1 Reus (74'), 4:2 Salpingidis (89' – 11m).

NJEMAČKA: Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Schurrle (od 67' Muller), Reus (od 80' Gotze), Klose (od 80' Klose).

GRČKA: Sifakis, Maniatis, Tzavellas (od 46' Fotakis), Papandopulos, Torossidis, Papastathopoulos, Makos (od 72' Liberopoulos), Ninis (od 46' Gekas), Katsouranis, Samaras, Salpingidis.

 Nogometaši Njemačke do vrha su napunili mrežu Grka, te se zasluženo plasirali u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Nijemci su poveli golom kapetana Lahma u 39. minuti utakmice, Grke je u igru vratio Samaras u 55. minuti, a potom je uslijedio njemački blitzkrieg u režiji Khedire, Klosea i Reusa koji su u potpunosti zgazili nemoćne Grke. U finišu utakmice Salpingidis je nakon igranja rukom Boatenga iz jedanaesterca smanjio rezultat na 4:2 te ublažio grčki poraz.

Dužnički rat, kako je u većini europskih medija dobila naziv utakmica četvrtfinala između Njemačke i Grčke, započela je veoma nervozno iako se od prve minute znalo da su Nijemci apsolutni favoriti. Već u četvrtoj minuti utakmice zatresla se mreža grčkog vratara Sifakisa, no pogodak Schurrlea poništen je zbog zaleđa.

Dvadesetak minuta kasnije Nijemci su ponovno bili u poziciji za pogodak, Ozil je nakon sjajne akcije izbio pred grčkog vratara, no igrač Real Madrida nije se najbolje snašao, a na semaforu je ostalo 0:0. Nemoćni Grci tek su u 32. minuti utakmice uputili prvi udarac u okvir gola, a nekoliko minuta kasnije kapetan Elfa Lahm nakon sjajne solo akcije konačno je okrunio dobru igru Njemačke te zatresao mrežu Sifakisa za 1:0.

Nakon prvih 45 minuta igrači izbornika Joachima Lowa imali su potpunu dominaciju na stadionu u Gdanjsku, posjed lopte od čak 70 posto te 13 udaraca u okvir gol Nijemaca naspram dva Grka dovoljno govore o  nadmoći Elfa. Drugo poluvrijeme nije započelo dobro za Nijemce, nakon samo deset minuta igre Salpingidis je probio po desnom boku, te sjajno pronašao Samarasa koji iz blizine pogađa mrežu Neuera – 1:1.

Samo nekoliko minuta kasnije Khedira vraća Nijemce u vodstvo te najavljuje uzbudljivu završnicu susreta – 2:1.  Sedam minuta kasnije ponovno se zatresla mreža grčkog vratara Sifakisa, nakon ubačaja Ozila loptu je glavom u mrežu poslao drugi najbolji strijelac Elfa u povijesti Miroslav Klose, a pitanje pobjednika bilo je konačno riješeno – 3:1.

Nakon pogotka Miroslava Klosea, Grci su se totalno raspali što su neumoljivi Nijemci iskoristili preko Reusa u 74. minuti utakmice za 4:1, a u finišu utakmice Salpingids je iz kaznenog udarca postavio konačnih 4:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.