POLUFINALE EURO-a

Italija u nedjeljnom finalu protiv Španjolske

Četvrtak, 28. lipnja 2012. 22:27 Napisao/la  SC

Polufinale: Njemačka - Italija 1:2.  Italija je golovima Balotellija u polufinalu šokirala favorizirani Elf

NJEMAČKA - ITALIJA 1:2

Polufinale Europskog prvenstva: Njemačka - Italija 1:2 (0:2). Nacionalni stadion u Varšavi. Gledatelja: 50.000. Sudac: Stephane Lannoy (Francuska). Strijelac: 0:1 Balotelli (21'), 0:2 Balotelli (37'), 1:2 Ozil (90+2-11m). Žuti kartoni: Hummels (Njemačka), Balotelli, Bonucci, De Rossi, Motta (Italija).

NJEMAČKA: Neuer, Boateng (od 70' Muller) Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Kroos, Podolski (od 46 Reus), Gomez (od 46' Klose).

ITALIJA: Buffon, Chiellini, Balzaretti, Barzgali, Bonucci, Marchisio, De Rossi, Montolivo (od 63' Motta), Pirlo, Balotelli (od 70' Di Natale), Cassano (od 58'Diamanti).

Nogometaši Italije šokirali su u četvrtak navečer Njemačku u polufinalu Europsku prvenstva i u nedjelju će od 20.45 sati protiv Španjolske u Kijevu igrati za naslov najbolje momčadi na Starom kontinenatu.

Junak večeri zove se Mario Balotelli koji je u prvom poluvremenu dvama pogocima torpedirao Elf kojem su mnogi dali ulogu favorita u ovoj utakmici. Nakon što je u 21. minuti pobjegao obrani i nakon proigravanja Cassana zakucao loptu za 0:1, pravo remek djelo uslijedilo je osam minuta prije odmora. Dok su Nijemci jurili izjednačenje Montolivo je jednom dugom loptom pronašao Balotellija,  koji je pobjegao njemačkoj obrani, sjurio se prema Neueru i sjajnim projektilom bacio Elf na koljena - 0:2.

Nijemci tako nisu uspjeli prekinuti nevjerojatan niz bez pobjede protiv Italije na velikim natjecanjima, a gol Mesuta Ozila u sudačkoj nadoknadi iz najstrože kazne pokazao se samo počasnim pogotkom. Doduše, Elf je u zadnje dvije minute sudačke nadoknade pokušao doći od izjednačenja, ali nije uspio.

Na otvaranju utakmice sve je izgledalo drugačije. U petoj minuti, nakon ubačaja iz kuta, Hummels je pucao, a Pirlo očistio loptu s crte. Sedam minuta kasnije Khedira je sjajno prošao kroz sredinu, odigrao za Boatenga koji je ubacio prizemnu loptu. Buffon je nespretno reagirao, lopta se odbila od Barzgalija i zamalo završila u mreži. Njemačka je polako pritiskala i onda je stigao šok.

Talijani su prvo priprijetili preko Montoliva, a onda se Balotelli dvama pogocima odužio Cesareu Prandelliju na povjerenju i strpljenju.

Izgubljeni Nijemci navalili su na otvaranju drugog dijela. Lahm je nakon četiri minute imao odličnu priliku, no s ruba kaznenog prostora poslao je loptu preko grede. Nijemci su u nekoliko navrata stvorili gužvu pred Buffonom, ali bez prave prilike odnosno udarca. U 62. minuti Reus je sjajno potegnuo iz slobodnog udarca, ali Buffon je sjajno, uz pomoć vratnice, sačuvao talijansku prednost.

Talijani su mogli do kraja dotući Nijemce, Marchisio je u dva navrata iz odličnih prilika bio neprecizan, a Di Natale je u 82. minuti pobjegao njemačkoj obrani i sam se sjurio prema vratima, no njegov udarac nije pronašao željeni cilj.

PXL DPA 280612 1788Slavlje nogometaša Italije/PIXSELL