EURO 2012: Cesare Prandeli ostaje talijanski izbornik unatoč blamaži u finalnoj utakmici

Ponedjeljak, 02. srpnja 2012. 12:21 Napisao/la  SC

Vidjeli ste od početka finalne utakmice da su Španjolci bili fizički svježiji. Nismo mislili da smo jači nego što objektivno jesmo, jedina je istina da nismo imali snage, kaže Prandelli

Cesare Prandelli ostaje izbornik nakon blamaže u finalu EURO-a, težak poraz (0:4) i još teži osjećaj nemoći nisu pokolebali talijanskog izbornika koji je prije finala dvoumio o ostanku:

- Bavio sam se nekim mislima s vremena na vrijeme, ali projekt ide dalje i nećemo stati. Imamo snage nastaviti gdje smo stali. Moj odnos sa savezom uvijek je bio dobar, razgovarao sam s predsjednikom, pred nama je zahtjevan projekt koji nije moguće tek tako ostaviti, kaže Prandelli

Povijesna blamaža talijanskog nogometa kao da je još više motivirala Prandellija, koji smara da se njegova momčad potrošila u utakmicama protiv Engleske i Njemačke:

- Vidjeli ste od početka finalne utakmice da su Španjolci bili fizički svježiji, nismo imali dovoljno vremena za oporavak tijekom tjedna. Da bismo im parirali morali smo biti sto posto fizički spremni. Jedino žalim što nismo imali više dana za oporavak, Španjolska je toliko moćna momčad da je utakmica završila kada smo ostali s deset igrača na terenu, tvrdi Prandelli koji je zbog zamora materijala tijekom utakmice ostao bez dvojice ozlijeđenih igrača (Chiellini, Motta), drugog (Motta) više nije ima pravo zamijeniti u 62. minuti.

Prandelli je odbacio bilo kakvu pomisao da su Talijani kažnjeni jer su umislili da su bolji od Španjolaca:

- Nismo mislili da smo jači nego što objektivno jesmo, jedina je istina da nismo imali snage. Nismo ih podcijenili. Rezultat se doima kao kazna iako nismo učinili  taktičku pogrešku u prvom poluvremenu. Posustali smo fizički, da  bi se nogomet igrao na ovako visokoj razini, igrači moraju biti spremni. Na turniru smo odigrali nekoliko jako dobrih utakmica, moji su igrači pokazali veliko zajedništvo i želju da igraju nogomet bez kalkulacija. Na ovakvim natjecanjima možemo se rasti iz utakmice u utakmicu jedino ako imamo dovoljno vremena za oporavak,  tvrdi Prandelli.   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.