EURO 2012 Cesare Prandelli: Proteklih mjeseci proživio sam teške trenutke, nisam više spokojan

Petak, 29. lipnja 2012. 17:57 Napisao/la  SC

Nisam rekao da odlazim, rekao sam da mi nedostaje svakodnevni rad u klubu. To ne znači da ću otići, sam ću procijeniti što je najbolje, kaže Cesare Prandelli

Cesare Prandelli nakon pobjede protiv Njemačke uživa u rijetkim trenucima slave svjestan da se nakon nedjeljnog finala sve može promijeniti:

- Moji su igrači igrali izvanredno protiv Njemačke, ponosan sam što ih mogu trenirati. Kada vani ovako predstavljate svoju državu, tek onda shvatite koliko je važno to što radite, kaže Prandelli.

Finalna utakmica u velikim natjecanjima sretnicima se događa jednom u karijeri, ali Prandelli ne priziva sreću:

- Nadam se da ćemo se dobro spremiti za Španjolsku. Bez obzira što praktično imamo samo jedan dan za pripremu vjerujem da ćemo pronaći njihove slabosti kao što smo pronašli njemačke slabosti. U nedjelju ćemo pokušati igrati počev od Buffona pa nadalje, ako to ne bude moguće imamo i drugih rješenja. Uvijek sam naglašavao da su Španjolci uzor u igri kroz posjed lopte, ali i mi možemo tako igrati, kaže Prandelli.

Italija je pritajeni favorit na svakom velikom natjecanju, samo što u finalima ima mjesta samo za dvojicu:

- Kada smo se počeli pripremati u Covercianu znali smo da nas čeka teško natjecanje i htjeli smo  postati protagnosti. Da bismo mogli igrati ovako kao što igramo igrači su morali naučiti čitati igru, momčad je morala izgraditi svoj stil igre poglavito kada imamo loptu, govori Prandelli.

O svom statusu Prandelli nije govorio određeno premda se mnogo toga dade pročitati među sljedećim recima:

- Nisam rekao da odlazim, rekao sam da mi nedostaje svakodnevni rad u klubu. To ne znači da ću otići, sam ću procijeniti što je najbolje. Problem što tijekom sezone nitko nije zainteresiran za reprezentaciju, mnogi interesi prevladavaju iznad interesa reprezentacije. U svakoj je državi drugačije. Kada sam preuzeo reprezentaciju razmišljao sam o kvaliteti svog života. Proteklih nekoliko mjeseci proživljavao sam teške trenutke, više nisam bio spokojan, zaključuje Prandelli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.