SLAVEN BILIĆ PORUČUJE

Ne vjerujem u urote protiv Hrvatske

Utorak, 19. lipnja 2012. 15:56 Napisao/la  SC

Ne mogu se oteti dojmu da se ova reprezentacija jednog dana može vratiti i s medaljom, objašnjava izbornik "kockastih"

Slaven Bilić odradio je posljednju konferenciju za novinare sa poprišta EURO-a. Izbornik "kockastih" pred novinare je izašao vidno iscrpljen, ali ponosan na učinak njegovih izabranika, koji su unatoč ispadanju u prvome krugu natjecanja Poljsku napustili uzdignutih čela.

- Cilj je bio proći skupinu i osvojiti Europsko prvenstvo. Nismo uspjeli, to je činjenica i zbilja sam nesretan i tužan. Mi smo s ovim dečkima napravili maksimalno što smo mogli. Ali ne mogu se oteti dojmu da se ova reprezentacija jednog dana može vratiti i s medaljom. Na ovom natjecanju smo pokazali da smo kvalitetna ekipa. Čak smo demonstrirali kako se i bunkerom možemo braniti. Sve je to plod mukotrpnog rada, objasnio je Bilić.

Pripadnike "sedme sile" najviše je zanimalo njegovo viđenje suđenja Wolfganga Starka, koji je u Hrvatskoj etiketiran kao jedan od najvećih krivaca za hrvatsko ispadanje u prvoj fazi natjecanja.

- Ne zamjeram mu ništa. Vidio sam sporne situacije, zaleđe Španjolaca i penal nad Ćorlukom, ali gledajte i on je čovjek. Nekad se dogodi da i on pogriješi, ne krivim ga. Ne vjerujem u urote protiv nas. Ne želim vjerovati u to, nastavio je Bilić, koji je u prije ogleda s braniteljima naslova naglašavao kako će Hrvatska protiv "furije" imati jednu ili najviše dvije prave prilike.

Ista se ukazala pred sredinom drugoga poluvremena, ali je "mrtvu šansu" propustio Ivan Rakitić.

- Raketa je imao šansu utakmice. Mi smo tu šansu zaslužili jer smo iznenadili Španjolce, ali Iker ih je spasio i zbog toga je proglašen najboljim igračem na utakmici. Da je Raketa pogodio bilo gdje drugdje bio bi gol. No, to je nogomet. Ivan je kao igrač strašno napredovao. Od jednog talenta postao je snažna karika u reprezentaciji. S njim bih išao u rat, pravi je fajter. Kvaliteta, dodao je izbornik "kockastih" kojemu je ogled s Španjolskom bio posljednji u ovom izborničkom ciklusu. Nakon EURO-a posvetit će se novom trenerskom izazovu, vođenju ruskog Lokomotiva iz Moskve.

Hrvatski nogometaši očekuju se u utorak oko 21.30 u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci Pleso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.