Angel Maria Villar, predsjednik RFEF-a: Ova španjolska reprezentacija već je postala dio nogometne baštine

Nedjelja, 01. srpnja 2012. 11:32 Napisao/la  SC

Osjećam se privilegirano što sam predsjednik u razdoblju kroz koje španjolski nogomet prolazi, nisam mislio da će ispasti ovako dobro, kaže Angel Maria Villar koji je 24 godine na čelu španjolskog saveza

 

 

 

Idućeg četvrtka, 5. srpnja, Davor Šuker postaje osmi predsjednik HNS-a, od osamostaljenja 1990. naovamo HNS su vodili Mladen Vedriš, Damir Matovinović, Đuro Brodarac, Nadan Vidošević, Josip Šoić, Branko Mikša i Vlatko Marković.

Angel Maria Villar predsjednik je  Real Federación Española de Fútbol (RFEF) 24 godine. Predsjednik španjolskog saveza postao je 1988. godine, kada je španjolski nogomet tek počeo tražiti sadašnji identitet, danas je Villar  predsjednik kojemu svi zavide. Španjolska je aktualni svjetski i europski prvak sa zajamčenom budućnošću jer su mlađe selekcije U-21 i U-19 također najbolje na svijetu.

- Osjećam se privilegirano i veoma sretno da Španjolsku mogu gledati u još jednom finalu Europskog prvenstva, isto kao što sam privilegiran što sam predsjednik u razdoblju kroz koje španjolski nogomet prolazi. Nisam mislio da će ispasti ovako dobro. Isto kao nekada Brazil, Argentina, Njemačka, Francuska ili Italija, mi danas stvaramo nogometnu povijest rezultatima i izvanrednim igrama. Ova je reprezentacija već postala dio nogometna baštine, ustanovila  je svoju nogometnu eru. Naša je reprezentacija fantastična. Dok zemlja prolazi kroz teško razdoblje, situacija je vrlo delikatna, veliko je zadovoljstvo gledati nacionalni tim na kojega ljudi mogu biti ponosni, kaže Villar.

U finalu Španjolska igra protiv Italije, koja prema prikazanom nogometu polaže isto pravo na titulu europskog prvaka:

- Pobjedu ćemo teško ostvariti, igramo protiv velike reprezentacije. Dovoljno je pogledati što je u nogometu predstavljao njihov dres kroz povijesti i što predstavlja danas. Finalnu utakmicu igraju dvije reprezentacije koje su zadnje osvajale titule svjetskih prvaka, što dovoljno govori o snazi Europskog prvenstva, kaže Villar.

Uoči izbora novog predsjednika HNS-a treba podsjetiti da je Hrvatska igrala u istoj skupini s finalistima EURO-a.