Zdravko Novosel postao v.d. tajnika HAKS-a, Zrinko Gregurek tražio razriješenicu

Nedjelja, 13. rujna 2020. 18:31 Napisao/la  SC
Zdravko Novosel
Zdravko Novosel Foto: Miroslav Krpan

Hrvatski auto i karting savez ima novog glavnog tajnika.

Upravni odbor HAKS-a, na svojoj elektroničkoj i redovnoj 18. sjednici, za vršitelja dužnosti glavnog tajnika Saveza imenovao je Zdravka Novosela, dosadašnjeg člana Upravnog odbora.

Na osobni zahtjev dužnosti je razriješen dosadašnji glavni tajnik Zrinko Gregurek, koji je tu funkciju obavljao, neprekidno u kontinuitetu, 23 godine.

Zdravko Novosel, 38-godišnji zaljubljanik u auto i moto sportove dugogodišnji je djelatnik upravnih pozicija u automobilskoj i pratećoj industriji, aktivni sportaš, a posljednja dva mandata i član Upravnog odbora HAKS-a.

Zahvalan sam, istovremeno počašćen i sretan mišljenjem i povjerenjem kolega iz Upravnog odbora koje je zaključeno mojim imenovanjem na ovu zahtjevnu i odgovornu dužnost. Od rane mladosti okružen sam i prisutan uz automobilizam, a sad imam prigodu, da u periodu što je pred nama, zajedničkim radom uspješno nastavimo postojeće, ali i pokrenemo nove projekte u cilju razvoja hrvatskog auto i karting sporta, kazao je Novosel neposredno po imenovanju.

Dosadašnji glavni tajnik Zrinko Gregurek niz je desetljeća vezan uz auto i karting sportove, dugogodišnji član i tajnik zagrebačkog kluba „Zanatlija“, jedan od osnivača Hrvatskog auto moto športskog saveza, potom i HAKS-a, član Vijeća HOO i predsjednik neolimpijskih sportova HOO, dugogodišnji član najvišeg tijela Svjetskog motorsport vijeća FIA WMSC, FIA CEZ Koordinator i predsjednik FIA CEZ Srednjeeuropske zone.

Odluka o povlačenju s ove funkcije ne znači moj odlazak iz obitelji auto i karting sportova.

U svakom trenutku bit ću na raspolaganju predsjedniku HAKS-a i Upravnom odboru, na što me, na neki način, obvezuje moje iskustvo koje sam stekao aktivnim radom u nacionalnom sportskom savezu od 1991. godine, radeći istovremeno na stotinama nacionalnih i međunarodnih FIA natjecanja kao nositelj najviše Platinum licence FIA-e.

Posebno sam ponosan na prošlotjednu zahvalu i poziv na nastavak suradnje predsjednika FIA Jeana Todta, ističe Gregurek.

Gregurek je, uz niz ostalih priznanja za dosadašnji rad posebno ponosan na nagrade za životno djelo Hrvatskog olimpijskog odbora, Zagrebačkog automobilističkog saveza i Hrvatskog auto i karting saveza, a svoj obol i doprinos auto i karting sportu nastavlja još jačim udjelom u FIA strukturama.

U Zdravka imam puno povjerenje i vjerujem da je izuzetno odgovorna osoba za ovako važnu dužnost, dok se Zrinku zahvaljujem na svemu učinjenom očekujući i daljnju uspješnu suradnju, savjetniku predsjednika HAKS-a riječi zahvale izrekao je i Davorin Štetner, predsjednik nacionalne asocijacije.

Gregurek i dalje ostaje u Vijeću HOO-a, kao i FIA tijelima u ime Hrvatskog auto i karting saveza.

Upravni odbor na sjednici je analizirao dosadašnji tijek automobilističke i karting sezone koja je znatno izmijenjena zbog sveprisutne pandemije virusa korona, a čine se napori da se do kraja godine privede kraju što veći broj manifestacija i raspisanih prvenstvava u sasvim novim i pomalo neuobičajenim okolnostima.

Razmotreno je i niz tekućih pitanja djelovanja i opstojnosti HAKS-a u novonastalim uvjetima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.