Zbog epidemiološke situacije otkazane još dvije utrke

Petak, 04. rujna 2020. 11:11 Napisao/la  Miroslav Krpan
Zbog epidemiološke situacije otkazane još dvije utrke

Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i okolnim zemljama, uz sve poduzete mjere i ograničenja, veliki je problem, koliko toliko redovnom odvijanju hrvatskih automobilističkih natjecanja, čiji se intenzitet, nakon proljetne „blokade“ očekivao, gotovo iz vikenda u vikend, upravo od rujna do prosinca ove godine.

Na žalost, pristigle su još dvije vijesti o otkazima.

Prva je iz redova jednog od najvećih hrvatskih autokluba, zagrebačkog „INA Delta“ koji je, u suglasju s domicilnom Općinom Stubičke Toplice, na čijem se prostoru odvija gotovo tri desetljeća znano i popularno natjecanmje na brdskim stazama, ujedno domaćinom i suorganizatorom otkazao održavanje 27. Nagrade Stubičkih Toplica, što je bila predviđena ovog vikenda, od 4. do 7. rujna na stazi Pila-Hunjka, sa zagorske strane Medvednice.

Prvi je to put da se ova značajna i cijenjena manifestacija otkazuje.

Drugo je to bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske, poslije nemogućnosti gostovanja u Ilirskoj Bistrici, koje se od šest predviđenih po „novom – korona“ kalendaru trebalo odvijati, tako da sada još ostaje za odraditi Buzet sredinom rujna i Dubrovnik sredinom listopada.

Hrvatski relijaši sljedećeg vikenda, 11. i 12. rujna trebali su gostovati u Sloveniji, na 7. Rallyju Železniku, koji se uz niz međunarodnih bodovnih sustava, uz slovensko, trebao bodovati i za hrvatsko prvenstvo.

Na žalost, nemogućnost nesmetanog prijelaska državne granice i važeće odredbe Republike Slovenije u pogledu pandemije Covid-19, uzrokovale su odlukom Odbora za autosportove HAKS-a da briše u kalendaru bodovanje PH.

Za ovogodišnje PH u kalendaru još opstaju Delta rally u Zagrebu krajem rujna i dva natjecanja u listopadu – Rally Poreč i Rally Idrija u Sloveniji.

U kartingu trenutno dobra vijest da će Virovitica i AMKK Cobra biti organizatorom i domaćinom dva natjecanja, s po dvije bodovne utrke, ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.