Završen WRC Croatia Rally, neprocijenjiva podrška Jeana Todta

Ponedjeljak, 26. travnja 2021. 11:43 Napisao/la  Miroslav Krpan
Šaškin, Gregurek, Ptetner, Brnjac i Todt
Šaškin, Gregurek, Ptetner, Brnjac i Todt

U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i predsjednika Davorina Štetnera u Zagrebu je boravio, u dane održavanja prestižnog svjetskog automobilističkog natjecanja WRC Croatia rallya, predsjednik FIA Svjetske automobilističke federacije Jean Todt.

Bila je ovo i prigoda kojom se svečanom večerom, uz brojne visoke međunarodne goste obilježio i izuzetno značajan jubilej – 115 godina organiziranog automobilizma u Hrvatskoj.

- Nevjerojatna je strast koju smo mogli vidjeti u filnu o razvoju organiziranog automobilizma u Hrvatskoj i razvoj sporta u ovih 115 godina. Ta energija je ohrabrujuća i cijela FIA to gleda s radošću. WRC utrka u Hrvatskoj pokazala se uzbudljivom i kvalitetno organiziranom. To je zasluga saveza, organizatora, Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a uistinu vrijedi pogledati vozače kako se natječu na teškim stazama, gdje nema mjesta pogrešci, rekao je Jean Todt.

Svečanoj večeri među najvišim gostima bili su i Kanađanin Jacques Villenevue, bivši svjetski prvak Formule 1 i vozač Nascar Europe serije, jedina žena koja je pobjeđivala u svjetskim utrkama ravnopravno se natječući s muškarcima Michele Mouton, sada predsjednica FIA Odbora za žene u motorsportu, a na Croatia rallyu jedna od odgovornih za sigurnosni aspekt WRC-a, potom Jerome Galpin, predsjednik Nascar Euro Series, šefovi WRC timova Andrea Adamo (Hyundai) i Malcolm Wilson (Ford), generalni direktor WRC-a Jona Siebel, te vlasnik WRC-a Thomas Krohne.

Večeri su nazočili i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, ministar u Vladi RH Josip Aladrović, grčki ministar sporta Eleftherios Avgenakis, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta RH Tomislav Družak, kao i predsjednici nacionalnih automobilističkih sportskih saveza Slovenije i Mađarske.

Zahvaljujući svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju sporta u tih 115 godina za nama, predsjednik HAKS-a Davorin Štetner posebno je istaknuo:

- Ova večera bila je zamišljena malo drugačije, ali pandemija je presudila te je nismo mogli proslaviti s predstavnicima 88 klubova koji čine Savez. Ovaj rally je šlag na torti ove proslave, te je isključivo timski rad svih uključenih zaslužan za dobivanje utrke, ali i odlične ocjene mjerodavnih. Nadam se da je ovo samo prva godina, da nastavljamo, a da će svi koji trebaju prepoznati značaj ovako velikog projekta i još više nam pomoći, kazao je Štetner.

Utjecaj i mišljenje, kao i višegodišnja podrška Jeana Todt hrvatskom savezu i klubovima, kao i njegova odlučnost u preporuci da se Hrvatsku ovog proljeća uvrsti u Kalendar WRC-a je neprocjenjiva.

Todt je obišao Servisni park na Velesajmu, dio brzinskih ispita, sudjelovao u završnoj dodjeli priznanja pobjednicima u Kumrovcu, a prvog dana boravka posjetio je i Matu Rimca, vlasnika Rimac Automobila iskoristivši, nakon pet godina, njihov novi susret za upoznavanje sa sadašnjim poslovima i konceptom razvoja kojeg je ovaj mladi gospodarstvenik osmislio i ovih dana krenuo u daljnju realizaciju izgradnjom novog proizvodnog kompleksa i kampusa kod Svete Nedelje.

Rimac je Todta i provozao u najnovijem modelu proizvedenom u njegim pogonima, čime je prvi čovjek svjetske automobilističke federacije bio oduševljen

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.