WRC Croatia Rally: Sebastien Ogier u Toyoti pobjednik prvog izdanja

Nedjelja, 25. travnja 2021. 13:22 Napisao/la  SC
Sebastien Ogier i Julien Ingrass (Toyota)
Sebastien Ogier i Julien Ingrass (Toyota)

 Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pobijednik je prvog izdanja Croatia Rallyja, trećeg natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

Uoči posljednjeg brzinca, Zagorska Sela - Kumrovec, 14.09 kilometara, takozvanog "power stagea" na kojem su vozačima na raspolaganju bili dodatni bodovi za Svjetsko prvenstvo, Velšanin Elfyn Evans (Toyota) je imao 3.9 sekunde prednosti u odnosu na Ogiera, ali je na zadnjem zavoju relija pogriješio i izgubio pobjedu za samo šest desetinki, a Ogier je došao do 51. trijumfa u karijeri. 

Tako je Evans završio na drugoj poziciji (+0.6), a treće mjesto osvojio je Thierry Neuville (Hyundai), koji je za pobjednikom zaostao 8.1 sekundu.

Ogier je bio vodeći nakon prva dva dana relija, uoči nedjeljnog prvog brzinca imao je manju prometnu nesreću na Aveniji Dubrovnik, što je zasigurno ujecalo na Francuza, koji je pao na drugo mjesto. 

No, na "power stageu" je još jednom dokazao klasu i novom pobjedom skočio na prvo mjesto u ukupnom poretku sa 63 boda, osam više od Neuvillea i deset više od Evansa.

Do hrvatskog relija vodeći u poretku bio je 20-godišnji Finac Kalle Rovanpera, ali on je odustao nakon što je izletio prvog dana Croatia Rallya.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.