Niko Pulić i Davor Devunić ponovo u Opatiji, nakon 22 godine opet na startu

Četvrtak, 02. svibnja 2019. 15:52 Napisao/la  Miroslav Krpan
 Niko Pulić i Davor Devunić
Niko Pulić i Davor Devunić Foto: Miroslav Krpan

 Opel ove godine obilježava nizom prigodnih susreta, izložbi, prezentacija i manifestacija 120 godina znamenite automobilske marke.

Da to nije mimoišlo niti hrvatske prostore dokaz je poziv novinarima u Opatiju, turistički biser sjevernog Jadrana, na podsjećanje o povijesti Opela, prvenstveno kroz simpatičan i krajnje konstruktivan prikaz prisustva Opela na hrvatskim prostorima, a sve kroz glumačku prezentaciju utjelovljenja prvog vozača Opelovog automobila u Hrvatskoj.

Bila je to dojmljiva priča Ferdinanda Budickog mlađeg u prostorima kultnog opatijskog Restauranta „Molo“.

Tik uz more opatijske luke posložilo se tri nova aduta Opelove game (Grandland X, Crossland X i Insignia), ali i četiri povijesna primjerka: Olimpia iz 1950.godine, Kadett C iz 1973., GT iz 1968. i Calibra iz 1989.godine.

Bogatom slikovnom prikazu povijesti Opela, od prvih dana, do ovih naših prostora, predstavnike medija upoznao je Željko Sredoja, direktor ureda Opela Zagreb.

Ipak, sve to nije bio isključivi centar pažnje.

Ispred terase Restauranta „Molo“ ponosno se kočoperila malena brza „zujalica“, „Opel Adam R2“ (1.6, 16 V, 190 KS, 1.030 kg), vrhunski sportski pripremljeni automobil koji će na predstojećem „28. Rallyu Opatija 2019.“, 4. i 5.svibnja, nastupiti dva istinska hrvatska automobilistička velikana: Niko Pulić i Davor Devunić.

Veteranima i trofejnom tandemu ovo je svojevrsni povratak u Opatiju na čijem su reliju ostvarili i prvi zajednički nastup, danas daleke 1994. godine.

Sa startnim brojem 14 nastupaju Dubrovčanin Niko Pulić i Zagrepčanin Davor Devunić.

Posada snova, dvostruki pobjednici legendarnog „Delta“ rallya 1994. i 1995. (Lancia delta).

Vraćaju se opatijskom rallyu kao natjecatelji nakon pune 22 godine, a kad smo kod statistike nisu krili još poneku brojku: zajedno imaju tek tri godine manje od povijesti Opela – znači 117 ukupno, a teški su znatno više, 180 kg „žive vage“.

S obzirom na izvrsnu pripremljenost Opel Adama, slovenski uradak vrhunskih majstora braće Kacin, izdržat će sve napore 400-tinjak kilometara itinerera i 11 brzinskih ispita.

- Odlučili smo se ponovo zabaviti, družiti sa starim i upoznati nove prijatelje, sjetiti se mladosti i uspjeha što smo ih pojedinačno, ali posebno i zajedno prošli Deva i ja. Automobilom smo oduševljeni, ovo malo koliko smo ga mogli probati i po kiši nedavno u Sloveniji, daje nam nadu dobrih vožnji. Hvala Opelu, hvala svima koji su razumjeli našu nakanu, a mi ćemo dati sve od sebe da stignemo uspješno do cilja. Rezultat je manje bitan, posebno u ovako jakoj konkurenciji, kazao je Niko Pulić.

Premijera novog filma „povratak otpisanih“ u drugoj mladosti je dvodnevan, u subotu i nedjelju Opatijom, njenim zaleđem, padinama i zaleđem legendarne Učke.

Sve je to dijelić priče iz domene „kraljica auto sporta“ – rally.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.