FIA događanja u Zagrebu: U Westinu se održava svečano proglašenje Prvenstva Europe 2012. u rallyju

Subota, 23. veljače 2013. 09:21 Napisao/la  Miroslav Krpan

Sedam najuspješnijih posada iz Finske, Poljske, Italije, Češke, Norveške i Turske Finci Juho Hanninen i Markkula Mikko

 

                     Hrvatski auto i karting savez ovog je vikenda od 22. do 24. veljače domaćin nekoliko značajnih događanja u organizaciji FIA – Svjetske automobilističke organizacije. Prvo će se u zagrebačkom Hotelu „Westin“ koji je sjedište svih događaja u subotu održati FIA Rally Safety seminar namijenjen direktorima i voditeljima sigurnosti na svim rally natjecanjima Prvenstva Europe i FIA Europskih kup natjecanja. U Zagreb stižu predstavnici velikog broja automobilističkih federacija europskih zemalja kojima će se priključiti i dio istaknutih sudaca HAKS-a koji će biti okosnica među ostalim i u realizaciji 40.Croatia Rallyja čiji je domaćin i organizator u rujnu HAKS u okviru FIA Prvenstva Europe.

Po završetku seminara radni sastanak održat će i predstavnici svih organizatora ovogodišnjih natjecanja europskog prvenstva sa predstavnicima i čelnicima FIA rally komisije i od ove sezone novim promotorom Eurosportom. Predsjednik HAKS-a Matko Bolanča u večernjim će satima potpisati ugovore o suradnji sa predstavnicima automobilističkih federacija iz regije i to Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, kao i neke od ugovora značajnih za pripremu Croatia rallya.

Glavno događanje vikenda je u večernjim satima s početkom u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin – svečano proglašenje Prvenstva Europe 2012. u rallyu pod počasnim pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba. Sedam najuspješnijih posada iz Finske, Poljske, Italije, Češke, Norveške i Turske predvode prošlogodišnji ukupni prvaci Starog kontinenta, danas uspješni sudionici Svjetskog prvenstva Finci Juho Hanninen i Markkula Mikko koji su na putu do titule najboljih prošle godine slavili i u Hrvatskoj na Croatia rallyu.

Pored brojnih gostiju završne svečanosti iz FIA i nacionalnih federacija, te društvenog, političkog i sportskog života Hrvatske, posebnu će pažnju plijeniti i trofejni, istovremeno legendarni hrvatski rally asovi raznih generacija predvođenih Jovicom Palikovićem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.