Međunarodna utrka u Novom Marofu, prijavljen rekordan broj vozača

Petak, 19. svibnja 2023. 16:32 Napisao/la  Miroslav Krpan
Međunarodna utrka u Novom Marofu, prijavljen rekordan broj vozača
Foto: Miroslav Krpan

Vikend kartinga u Novom Marofu okupit će rekordan broj sudionika u Hrvatskoj

Ovog se vikenda, od 19. do 21.svibnja, na karting stazi ST Rauš u Novom Marofu, održava međunarodna karting utrka za koju je listom sudionika najavljen nastup čak 170 vozača iz 11 zemalja, što je rekordan broj do sada u Hrvatskoj.

Organizator utrke pod nazivom CEZ Zone Novi je AKK Podravina Koprivnica, a suorganizator je slovenski SportStil.

Upisana u FIA CEZ kalendar za 2023. godinu, ova se utrka boduje za FIA CEZ Central European zone Championship, Rotax Max Challenge Austria, slovenski međunarodni Sportstil Cup, Prvenstvo Hrvatske, te Kup Slovenije.

Vozit će se u devet raspisanih klasa, a stižu vozači Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Slovačke, Makedonije, Crne Gore, Litve, Italije i Poljske.

Najbrojniji su Austrijanci sa 68 sudionika, ali posebno raduje podatak da se očekuje start čak 35 hrvatskih kartingaša, što nas kao domaćine svrstava na drugo mjesto po brojnosti sudionika.

Poslije Virovitice, prije dva tjedna, drugo je ovo natjecanje u sustavu raspisa Hrvatskog auto i karting saveza za Prvenstvo Republike Hrvatske.

Prva dva dana, petak i subota, od 9 do 18 sati predviđeni su za slobodne treninge na stazi dugoj 1.300 metara, a subotnji program od 11 do 16 sati previđa tehnički prijam i verifikaciju, kao i poslijepodnevne kvalifikacijske vožnje.

U nedjeljno jutro prvo će sve klase odradili warm up, slobodni trening, da bi potom odvezli tri bodovne utrke. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.