KARTING U Virovitici se održavaju četiri bodovne utrke za državno prvenstvo

Srijeda, 30. rujna 2020. 18:51 Napisao/la  Miroslav Krpan
Matija Jurišić
Matija Jurišić Foto: Miroslav Krpan

Ovogodišnja oktanska sezona, u bilo kojem sportu na dva, tri ili četiri kotača diljem svijeta, ostat će upamćena kao neuobičajena, svojevrsna, do sada nedoživljena, sve uzrokovano pandemijom virusa korona, koji je štošta toga u našim životima promijenio.

Za vjerovati je samo privremeno.

Svih tih promjena nije imun niti hrvatski auto i karting sport.

Unatoč nedostatku licenciranih i adekvatnih staza, ove je godine Hrvatski auto i karting savez i Odbor za karting sport pronašao spasonosno rješenje za Prvenstvo Republike Hrvatske.

Zalaganjem iskusnih karting entuzijasta Auto karting kluba Cobra Virovitica, u tom će se gradu i na tamošnjoj znanoj stazi, tijekom vikenda, od 2. do 4. listopada, održati dva natjecanja, s ukupno četiri bodovne utrke, čiji će rezultati iznjedriti nove nacionalne junake i pobjednike.

Ovogodišnje će Državno prvenstvo tako, nakon nekoliko godina, biti stopostotno čisto „domaće“, bez gostovanja u inozemstvu.

Tradicionalna „Nagrada Virovitice“ doživjet će tako svoje 21. i 22.izdanje na stazi dugoj 829 metara, a nastup u devet raspisanih klasa prijavilo je 28 vozača iz 13 klubova.

Izostat će poneki najbolji hrvatski vozači zbog nastupa na svjetskim natjecanjima, čiji se termin u ovoj završnici prenatrpanih termina preklopio, što je bilo teško izbjeći.

Nekoliko mladih vozača, dosadašnjih državnih prvaka, promijenilo je klase, uzrastom su uplovili u jače, a među njima su Šimun Borovčak (AK Ina Delta Zagreb), Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport) i Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing), dok će u obranu naslova u svojim klasama nastupiti Matija Jurišić (AK RI autosport), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica).

U petak, tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, a subotnja i nedjeljna satnica su identične: od 9 sati službeni trening u pet skupina, od 10,30 do 12 sati mjerenje vremena za startne pozicije, od 12,30 sati prve bodovne utrke, a od 14,30 druge.

Oko 16,30 sati svakog je dana predviđeno proglašenje najuspješnijih.

Virovitičkom klubu pomoć su kao pokrovitelji pružili Grad Virovitica i Romić-Promet d.o.o.

 




Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.