Formula driver u Ogulinu, prijavljeno 114 vozača i vozačica

Četvrtak, 22. kolovoza 2019. 18:58 Napisao/la  Miroslav Krpan
Vjekoslav Čičko
Vjekoslav Čičko Foto: Miroslav Krpan

Tek poneki tjedan odmora, ovisno o rasporedu kalendara Hrvatskog auto i karting saveza, i sezona automobilističkih natjecanja se nastavlja užurbanim intenzitetom, vikend za vikendom.

Prvi su na redu sudionici najpropulzivnije i pokazuje se najbrojnije discipline domaćih oktanaca na četiri kotača – formule driver.

U posljednjem vikendu kolovoza, 24. i 25., u organizaciji mlade ekipe entuzijasta i zaljubljenika brzina, Autokluba Klek, održava se „Formula driver Ogulin 2019. - Memorijal Ivica Kišasondi“, treće ovogodišnje natjecanje međunarodnog HAKS Kupa, ujedno bodovano i za Prvenstvo auto i karting lige Zapad HAKS-a.

Na dijelu znane brdske staze Klek, kojom su godinama obarani rekordi u brdskom prvenstvu, očekuje se nastup 114 vozačica i vozača.

Za bodove HAKS Kupa prijavljeno je 76 sudionika, iz 25 hrvatskih klubova, i tek po jedan Slovenac i Austrijanac.

Preostali su sudionici zasebnog dijela natjecanja za Nagradu organizatora, a većini hrvatskih i slovenskih priključuju se tek jedan vozač iz Italije.

Vozi se na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“, ove godine produljenoj 4.300 metara s deset usporenja brzine (šikana).

Dva su natjecanja za nama, Buzet i Učka, a s dvije pobjede na vrhu „generalke“ je Talijan Marco Tessari koji nije najavio dolazak u Ogulin.

Prigoda je to više za domaći obračun i dokazivanje lidera discipline, slijedom trenutnih rezultata, vozača istarskih klubova Vjekoslava Čička (AK Buzet Autosport), Marina Poropata (AK Istra racing team Pazin), Hrvoja Belinića (AK Pula-Rovinj) i Donalda Milokanovića (AKORK Skok racing 1993).

Bodovno zgusnuti, pobjedniku se pruža šansa odskočiti na ljestvici uoči jesenje završnice.

Među vozačicama novi ogled dviju najboljih Talijanke Romine Bressan (AK Buzet Autosport) i Aleksandre Jurdana (AK RI autosport), dok je konkurencija juniora ove godine izuzetno brojna.

Bodovno se izdvojila trojka – vodeći mladi riječki lavovi Autokluba RI autosport Marin Božičević i Renato Herc, te iskusni kartingaš, sve bolji automobilist, Zagrepčanin Luka Fabijančić (AK Ina delta).

No, ne treba zaboraviti dva vozača AKORK Skok racing 1993 Karla Pelicara i Karla Đustija, koje sreća nije mazila u Buzetu i na Učki, pa je za očekivati povratak u punu formu, kako vozila tako i njih, te borbu za sam vrh.

Ekipno istarski troboj – Buzet Autosport, Istra racing team i Pula-Rovinj zasigurno će se nastaviti.

Verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila je u subotu od 15 do 18 sati.

Večernji su sati rezervirani za rock koncert grupe „Sounsource“ s početkom u 19,30 na prostoru „Baze“ (parka ozača).

Tijekom manifestacije odvijat će se i prezentacija električnog Buggyja u kojem će kao suvozači moći biti i gledatelji.

Natjecateljski program u nedjelju 25.kolovoza počinje službenim treningom od 8,30 sati, svečano je otvaranje, pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, u 11 sati, a 15 minuta kasnije kreće prva od dvije bodovne vožnje.

Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj „Bazi“.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.