VN SAD-a: Hamilton slavio, Vettel s 13 bodova prednosti ispred Alonsa putuje u Brazil

Nedjelja, 18. studenog 2012. 21:55 Napisao/la  SC

Red Bull osvojio je naslov prvaka u poretku konstruktora. Da bi Alonso osvojio naslov mora pobijediti u Brazilu, a Vettel biti plasiran ispod četvrtog mjesta

 

 

 

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država, utrke u kojoj je najbitniji podatak da je Sebastian Vettel osvojio drugo, a Fernando Alonso  treće mjesto i Nijemac ima prednost od 13 bodova uoči posljednje utrke sezone Velike nagrade Brazila! Red Bull osvojio je naslov prvaka u poretku konstruktora.  Da bi Alonso osvojio naslov mora pobijediti u Brazilu, a Vettel biti plasiran ispod četvrtog mjesta.

Poredak
1. Sebastian Vettel (Red Bull) 273, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 260, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 206, 4. Lewis Hamilton (McLaren) 190, 5. Mark Webber (Red Bull) 167...

Hamilton je stigao do pobjede prestigavši Vettela u 42. krugu nakon što se Nijemac žalio da ima problema s preticanjem bolida koji zaostali za cijeli krug. Vozač McLarena uspio se kratko odvojiti, ali Vettel je uspio zadržati priključak i prijetiti do kraja, ali Hamilton je stigao do 21. pobjede.

- Jako sam sretan, publika je bila sjajna. Toplo smo primljeni, ovo je jedna od najboljih utrka sezone. Ponosan sam na mehaničare, rekao je Hamilton nakon utrke.

Vettel će tako ipak morati pričekati Brazil da bi osigurao naslov prvaka.

- Bio je ovo nevjerojatan vikend. Lijepo se vratiti u SAD, ovo mi je bio 100. nastup. Sretan sam zbog ekipe i momčadskog naslova. Lewis je imao jednu priliku i iskoristio je, ali ovo je za nas dobar rezultat, rekao je Sebastian Vettel.

VN SAD, rezultati: 1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:35:55.269, 2. Sebastian Vettel (Red Bull) +0.675, 3. Fernando Alonso (Ferrari) +39.229, 4. Felipe Massa (Ferrari) +46.013, 5. Jenson Button (McLaren)  +56.432, 6. Kimi Raikkonen (Lotus) +1:04.425...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.