VN Kine: Mercedesi dominirali prvim, Felipe Massa drugim slobodnim treningom

Petak, 12. travnja 2013. 16:04 Napisao/la  SC

Nico Rosberg i Lewis Hamilton pokazali su snagu svojih Mercedesa i ostavili najbližeg pratitelja, Marka Webbera, gotovo pola sekunde iza sebe u prvom treningu. Felipe Massa bio je najbrži na drugom treningu

Iako slobodni treninzi ne moraju i vrlo često nisu pokazatelj onoga što će se događati na službenim kvalifikacijama i na utrci mogu poslužiti kao orijentir. Rano jutros po srednjeeuropskom vremenu vožena su dva slobodna zteninga za Veliku Nagradu Kine na stazi Shanghai International Circuit. Na prvom slobodnom treningu uvjerljivo najbrži bili su vozači Mercedesa Nico Rosberg i Lewis Hamilton dok je na drugome najbolje vrijeme postavio Felipe Massa u Ferrariju.

Prvi trening
Rezultati prvog slobodnog treninga VN Kine:
1.  Nico Rosberg Mercedes 1m36.717, 2.  Lewis Hamilton Mercedes + 0.454, 3.  Mark Webber Red Bull + 0.941, 4.  Sebastian Vettel     Red Bull + 1.225, 5.  Fernando Alonso  Ferrari + 1.248, 6.  Jenson Button McLaren + 1.352, 7.  Felipe Massa Ferrari + 1.378, 8.  Adrian Sutil Force India + 1.408, 9.  Romain Grosjean Lotus + 1.681, 10.  Paul di Resta Force India + 1.844...

Nico Rosberg i Lewis Hamilton pokazali su snagu svojih Mercedesa i ostavili najbližeg pratitelja, Marka Webbera, gotovo pola sekunde iza sebe. Sebastian Vettel zaostao je preko sekunde, a Fernando Alonso našao se tik iza njega. Force India je isto pokazala dobru formu, osmim i desetim mjestom te su McLaren i Williams pokazali znakove oporavka, šestim mjestom Jensona Buttona i trinaestim Pastora Maldonada.

Naravno, prvi treninzi su uvijek velika nepoznanica, od količine goriva do testnog programa koji momčadi koriste, no čini se kako je Mercedes svejedno favorit za pobjedu u nedjelju. U određenoj mjeri za to je zaslužan i poseban hidraulični ovjes kojeg je Mercedes razvio, popularno zvani FRIC.

Drugi trening
Rezultati drugog slobodnog treninga VN Kine: 1. Felipe Massa Ferrari 1m35.340s,2. Kimi Raikkonen Lotus + 0.152, 3. Fernando Alonso  Ferrari + 0.415, 4. Nico Rosberg Mercedes + 0.479, 5. Mark Webber Red Bull + 0.752, 6. Jenson Button McLaren + 1.092, 7. Lewis Hamilton Mercedes + 1.156, 8. Adrian Sutil Force India + 1.174, 9. Paul di Resta Force India + 1.255, 10. Sebastian Vettel Red Bull + 1.451...

 

Felipe Massa odvozio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu u Kini. Nico Rosberg, koji je to obavio nešto ranije jutros, morao se zadovoljiti četvrtim mjestom, dok su između njih dvojice bili Kimi Raikkonen i Fernando Alonso. Najprije se činilo kako će Mercedes još jednom dominirati, a prvi koji ih je skinuo s vrha bio je Mark Webber, doduše, na mekšoj komponenti guma. Drugi dio treninga bio je posve u znaku Ferrarija i Felipea Masse. Mekše gume izgledale su odlično na njegovom bolidu i uspio je postaviti vrijeme 1:35.340 što je do kraja ostalo i najbrže. Impresivno, i na tvrđoj komponenti njegovi stintovi izgledali su jako dobro.Zadovoljstvo Ferrarija dopunio je i Fernando Alonso trećim mjestom, samo četiri desetinke iza svog kolege.Trening je prošao bez incidenata.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.