VN Kine: Lewis Hamilton osvojio pole position, Sebastian Vettel tek deveti

Subota, 13. travnja 2013. 12:09 Napisao/la  SC

Morao sam isključiti radio kada sam čuo da sam osvojio pole position jer bio sam jako uzbuđen, rekao je Lewis Hamilton

 

 

 

 

Lewis Hamilton osvojio je pole position uoči Velike nagrade Kine, treće utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Hamilton, koji je McLaren zamijenio Mercedesom, bio je najbrži u vremenu 1:34.484 minute, dok je drugo mjesto zauzeo Kimi Raikkonen s 0.277 zaostatka. Drugi startni red čine Fernando Alonso (Ferrari, +0.377) i Nico Rosberg (Mercedes, +0.377).

Velika nagrada Kine
Kvalifikacije: 1.Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) 1:34.484, 2.Kimi Räikkönen (FIN/Lotus) 1:34.761,3.Fernando Alonso (ŠPA/Ferrari) 1:34.788, 4.Nico Rosberg (NJEM/Mercedes) 1:34.861, 5.Felipe Massa (BRA/Ferrari) 1:34.933,6.Romain Grosjean (FRA/Lotus) 1:35.364, 7.Daniel Ricciardo (AUS/Toro Rosso) 1:35.998, 8.Jenson Button (VBR/McLaren) 2:05.673, 9. Sebastian Vettel (NJEM/Red Bull) bez vremena...

Zanimljiva situacija dogodila se u drugoj rundi kada se uz stazu parkirao Mark Webber jer mu je ponestalo goriva.

Prva kvalifikacijska runda u Šangaju nije donijela veća iznenađenja. Posljednje dvije pozicije na startu zauzeli su vozači Caterhama, Giedo van der Garde i Charles Pic, a ispred njih nalazi se dvojac Marussije, Max Chilton i Jules Bianchi. Petorku koja je već tad završila kvalifikacije upotpunio je Esteban Gutierrez.

Prvi čovjek na stazi u drugoj rundi bio je Sebastian Vettel, odvozivši brzi krug na već korištenim mekim gumama. Najbrži u drugoj rundi bio je Lewis Hamilton, no najzanimljiviji trenutak dogodio se pri kraju runde, kada je Mark Webber ostao bez goriva. Webber je imao vrijeme koje ga postavlja na 14. startnu poziciju, no s obzirom na događanja za vrijeme utrke u Maleziji, odnosi u Red Bullu će ostati zategnuti.

Dobro je vrijeme u drugoj rundi ostvario Daniel Ricciardo što ga je odvelo u treću rundu, a najbolje vrijeme druge runde ostvario je Hamilton, Alonso je bio drugi. Desetu poziciju osigurao je Hülkenberg, slijede di Resta i Perez.

Raspoloženi Hamilton odvozio je najbrži krug u posljednjoj rundi i prvi put ove sezone osigurao prvu startnu poziciju. Brz je bio i Räikkönen koji će startati drugi, Alonso kreće s treće pozicije, a prošlogodišnji pobjednik u Šangaju, Nico Rosberg starta četvrti. Zadovoljan može biti i Romain Grosjean koji će startati šesti. Svjetski prvak Sebastian Vettel krenut će tek s devete pozicije, s obzirom da je odustao od borbe za pole kako bi - kao i Button - startao na tvrđim gumama.

- Jako sam sretan. Ovo je prvi pole position nakon dugo vremena. Odvozio sam odličan krug, momčad je sjajna cijeli vikend i nadam se da ćemo to prenijeti i na utrku. Morao sam isključiti radio kada sam čuo da sam osvojio pole position jer bio sam jako uzbuđen. Nitko od nas nije očekivao ovakav rezultat na početku sezone, ovo je veliki bonus, rekao je Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel zauzeo je deveto mjesto, Mark Webber 14. mjesto. Utrka je na rasporedu u nedjelju s početkom u devet sati po srednjeuropskom vremenu.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.